Billetguide: Fodboldbilletter til Ajax Amsterdam på Johan Cruyff Arena i Amsterdam. Find og sammenlign priser på Ajax-billetter til alle kampe i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på billetter til Ajax Amsterdam

Sådan får du Ajax-billetter

Hvis du er ægte fodboldentusiast, bør du lægge vejen forbi Amsterdam og opleve den hollandske fodboldstemning på det rummelige stadion Johan Cruijff ArenA (tidligere Amsterdam ArenA), der udgør Ajax’ hjemmebane.

Ajax Amsterdam er den af de tre dominerende hollandske klubber, der har skabt sig mest opmærksomhed internationalt, og i perioder har de klaret sig rigtig godt i både inden- og udenlandsk fodbold. Det hører da heller ikke til sjældenhederne, at det hollandske stadion bliver godt proppet; specielt hvis der er tale om en topkamp mod én af de andre hollandske storklubber Feyenoord eller PSV.

Af en klub, der oprindeligt blev stiftet af en flok hollandske gymnasieelever, at være, har Ajax klaret sig fortrinligt, og det er en stor oplevelse dels at opleve klubben på hjemmebane og dels at være vidne til den helt specielle stemning, der findes på Hollands største stadion.

Hvor kan du købe Ajax Amsterdam-billetter?

Du køber billetter til Ajax Amsterdam-kampe via billetoperatøren EVENTIM Sports på: sport.eventim.nl.

Vil du være sikret en billet til Ajax Amsterdams kampe, skal du være ude i god tid. Især hvis én af storkonkurrenten Feyenoord kommet på visit, kan du risikere, at billetterne er udsolgte, kort efter billetsalget er startet, men også kampe mod PSV Eindhoven og Den Haag er attraktive. Og det er selvfølgelig også de kampe, der klart er de mest anbefalelsesværdige. Til øvrige kampe er det typisk ikke en lige så stor udfordring at få billetter.

En anden mulighed er at købe dine billetter gennem et rejsebureau som en samlet pakke. Ved alle fodboldrejser hos danske rejsebureauer er billetterne inkluderet i prisen, og du er dermed også sikret at få de billetter, som du er ude efter. Det er selvfølgelig også gældende, hvis der er tale om én af topkampene mod Feyenoord.

Billetpriser til Ajax Amsterdam-kampe

Billetpriserne til Ajax Amsterdams kampe varierer en hel del og afhænger dels af, hvem modstanderen er, hvilken kamp der er tale om, og hvilken plads du ønsker. Billetter til langsiden og hovedtribunen er de dyreste, mens du kan slippe med betydeligt mindre, hvis du kan nøjes med endetribunen. Typisk kan billetter fås helt ned til omkring 20 euro for de billigste billetter, hvor billetter til de mere eftertragtede langsider koster mellem 30 og 50 euro. Billetter til kampe mod Feyenoord er dyrere end øvrige kampbilletter.

Udover tribuneinddeling, er billetterne også inddelt i sektioner, der kan have betydning for både pris og stemning. Overordnet set gælder følgende, som du bør være opmærksom på ved billetkøb:

  • Sektion 126-128: Dedikerede Ajax Amsterdam-fans. Som turist bør du vælge billetter i nærheden af disse sektioner for at opleve den ægte stadion- og kampstemning.
  • Sektion 424-425: Familie-pladser. Skal du afsted med børn, er disse pladser at anbefale. Her vil der alkoholfrit, og sprogbruget vil typisk være sobert.
  • Sektion 416-417: Udeholdets fans. Sektionerne er omgivet af tykt plexiglas for at undgå sammenstød blandt holdenes fans. Indimellem vil den ene sektion blive solgt til hjemme-fans, hvis ikke det vurderes at være en attraktiv kamp for udeholdets fans. Vær opmærksom på, at pladserne kan føles isolerede grundet plexiglasset.

Hvornår starter billetsalget?

Generelt er det meget svært at få gode billetter til Ajax Amsterdam-kampe, da stort set hele stadion er solgt som sæsonkort. Typisk er det kun de dyreste billetter, der bliver solgt i løssalg online (billetter a la VIP-billetter), samt de dårligere single pladser, der eventuelt er til overs rundt omkring på stadion.

Det betyder, at hvis du vil sikre dig nogle ordentlige pladser, der er til at betale, skal du enten være i god tid og købe dig et sæsonkort inden sæsonstart eller købe billetter som en del af en samlet fodboldrejse hos et rejsebureau. Førstnævnte kan ikke betale sig, hvis du kun ønsker at se en enkelt kamp.

Det kan være fristende at købe billetter via sociale medier eller online markedspladser, men lad være. Du risikerer, at billetterne ikke er gyldige, og det er virkelig ærgerligt at stå ved indgangen til stadion og blive afvist. Kig kun efter billetter hos den officielle udbyder eller anerkendte rejsebureauer.

Her kan du købe billetter til Ajax Amsterdamp-kampe (officiel udbyder) på: sport.eventim.nl

Køb Ajax Amsterdam-billetter gennem et rejsebureau

Da det er næsten umuligt at få en billet til en Ajax Amsterdam-kamp, som er til at betale, via den lokale billetudbyder, eftersom pladserne er solgt som sæsonkort, er en god og billig mulighed at købe en fodboldrejse inklusiv kampbilletter.

Se også: oversigt over fodboldrejser til Ajax Amsterdam.

At købe adgang til en fodboldkamp i udlandet via et rejsebureau er en nem og billig løsning. Typisk kan du ikke gøre det meget billigere selv, da rejsebureauet har særaftaler med for eksempel flyselskaber og hoteller. I langt de fleste tilfælde kan du vælge komplette rejser, der inkluderer både fly, hotel og kampbillet, eller du kan vælge rejser uden transport, der udelukkende inkluderer hotel og kampbillet. Sidstnævnte giver mulighed for at rejse med bil eller tog, hvis det foretrækkes. Er I flere, der skal afsted sammen, kan det typisk betale sig at køre i bil. Turen derned kan sagtens gøres på en dag.

Billetter til Johan Cruijff ArenA

Når du alligevel er i Amsterdam og skal ind at se en Ajax Amsterdam-kamp, bør du i samme ombæring overveje en rundvisning på Johan Cruijff ArenA. Det giver den fulde oplevelse, hvis du er Ajax fan. Rundvisningen tager 75 minutter og foregår på engelsk – og den byder på alt, hvad der er værd at vide om både Ajax Amsterdam-klubben og stadion generelt, herunder omklædningsrummene, presserummet, ”the players’ tunnel”, Ajax Gallery of Fame og en masse andet, som du nødigt vil gå glip af.

Billetter til Johan Cruijff ArenA kan købes her: johancruijffarena.nl.

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink