En fodboldrejse til verdens fodboldhovedstad London, er et must for alle fodboldelskere. Med 11 klubber i de øvre ligaer, samt selveste Wembley, kan London mætte selv de mest sultne fodboldturister. Find alle fodboldrejser til London i 2023/2024 her.

fodboldrejser london fodboldbilletter

Mulighederne på fodboldrejser til London er store. I denne guide har vi samlet intet mindre end 11 fodboldklubber + et ekstra stadion, som er intet mindre end Wembley. De fire største klubber i London målt på popularitet og titler er Chelsea, Arsenal, Tottenham og West Ham, men de mange andre klubber byder også store fodboldoplevelser, med klassisk engelsk stemning på stadion og masser af liv på pubberne før og efter kampene.

Rejseguides til fodboldklubber i London

Fodboldkultur i London

I England og herunder London er der en fantastisk udbredt fodboldkultur, hvor fodbold er en stor del af livet. Rundt om på pubberne og arbejdspladserne er fodbold et emne, som alle har en mening om.

At gå til fodboldkampe i London, hænger automatisk sammen med også at gå på pub. Englænderne går på på pub før og efter kampene. Omkring de fleste stadions ligger der masser af pubber, som er fyldt med hjemmeholdet fans. Af sikkerhedshensyn har man også fået indført såkaldte “away-friendly” pubber, hvor udeholdets fans kan samles. Englænderne bliver på pubben næsten lige indtil kampstart. Det er ikke et underligt syn, at se et stort set tomt stadion 30 min før kick off. Først 5-10 min før kampen starter, fyldes stadions i England. Til gengæld er de også næsten udsolgt til hver kamp.

Fra arbejdersport til familiesport
Fodbold i England er gået fra, at det i 70’erne og 80’erne var en sport for arbejderklassen, til i dag hvor det er en familiesport. Billetpriserne er steget voldsomt de sidste 20 år i England, som følge af den stigende interesse fra medier, sponsorer, tv og fans. Efter især Hillsborough-ulykken i 1989 hvor 96 Liverpool-fans døde, som følge af for mange mennesker på stadion og dårlige sikkerhed, er alle engelske stadions blevet såkaldte all-seaters. Altså kun med siddepladser. Dette har desværre også lagt en dæmper på den fantastiske stemning de engelske stadions var kendt for,. Nogle klubber har forsøgt initiativer for få stemningen tilbage, hvor dele af stadions har været såkaldte singing-sections.

Alt i alt er det at gå til fodbold i England dog en oplevelse værd. Engelsk fans har ofte meget humor med i deres sange og lægger ikke fingre imellem når de skal fortælle enten modspillere, udeholdets fans eller egne spiller hvad de mener om dem. At gå til fodbold i England er ikke for folk med sarte øre. Ofte sidder tilskuerne på engelske stadions meget tæt på banen, hvilket giver fornemmelse af tætpakkede stadions med meget intensitet.

Fodboldklubber i London

Chelsea FC

Fodboldrejser Chelsea, LondonDe seneste år har Chelsea været et af de mest succesfulde hold i London, hvor højdepunktet var Champions League titlen i 2012. Et kig på årstallene for titler af betydning, viser at Chelseas overvejende har vundet sine titler efter midt-90’erne, med et par enkelte undtagelser. Chelsea og Stamford Bridge er placeret i Vestlondon i det traditionelt bedrestillede område Fulham (hvor også Fulham FC har sin hjemmebane).

Placeringen i den finere del af London, samt den nye russiske ejer, mange-millionær Roman Abramovich, det kom til i 2003, har givet Chelsea et rygte for at være et “overklasse-hold”. Om dette i virkeligheden gør sig gældende, kan være svært helt at gennemskue. Chelsea har nemlig traditionelt store fan-baser i bl.a. “arbejder-kvarterne” Hammersmith og Battersea.

Fodboldrejser til London og Stamford Bridge dog uden tvivl ihvertfald blevet en fodboldmæssig større oplevelse, igennem de sidste 20 år, med tilgangen af spillere i den absolutte verdensklasse. En imponerende ekstra detalje ved Chelsea, er at Stamford Bridge, blev bygget allerede i 1877 (renoveret et par gange siden), hvilket gør det til et af de ældste fodboldstadions i verden. Det gamle fodboldstadion bør enhver fodboldturist lade fodboldrejsen gå fordi på et tidspunkt.

Arsenal FC

Fodboldrejser til London, ArsenalArsenal (med kælenavnet The Gunners) er målt på titler, klart det mest succesfulde hold i London gennem tiden, hvilket har givet klubben en enorm fanbase, både i London men også i udlandet, inkl. Danmark hvor holdet fra Nordlondon er meget populært. Arsenal blev grundlagt i 1886 under navnet Dial Square (senere Royal Arsenal, Woolwich Arsenal og nu Arsenal FC) og startede sin tilværelse i Sydøstlondon, hvor man spillede indtil 1913.

I 1913 flyttede klubben til Nordlondon og det legendariske stadion, Highbury, som husede klubben indtil 2006. Da udvidelse af Highburys kapacitet på 38.000 tilskuere ikke kunne lade sig gøre, valgte klubben at bygge det nye Emirates Stadium med plads til lige over 60.000 tilskuere. Dette gør Arsenal til London-klubben med det største stadion.

Går fodboldrejsen til London, er en kamp på Emirates Stadium en oplevelse værd. Inkarnerede Arsenal-fans vil mene, at stemningen på det nye moderne stadion aldrig er blevet helt den samme som på det gamle Highbury. Det bør dog ikke afholde danske Arsenal-fans og fodboldturister i det hele taget, fra at aflægge Nordlondon og Arsenal et besøg, fodboldmæssigt er holdet et af de bedste i London.

Tottenham Hotspur FC

Nordlondons anden store fodboldklub er Tottenham eller Spurs, som de populært kaldes. Hvis Arsenal og Chelsea er de to største klubber i London, målt på titler er Tottenham klart nummer tre. Langt de fleste titler af betydning flere årtier tilbage. Tottenham skiftede i sæsonen 2018/19 til det ny Tottenham Hotspur Stadium, efter at have haft hjemmebane på det legendariske White Hart Lane. Et stadion som oprindeligt var fra 1899 og havde plads til lige over 36.000 tilskuere.

Kapaciteten på det nye Tottenham Hotspur Stadium er 62.062 tilskuere, lige lidt større end ærkerivalen Arsenals stadion Emirates. Går fodboldrejsen til London inden for de næste par år, bør Tottenham Hotspur Stadium og Tottenham være på listen over stadions du skal nå at se.

West Ham United

Måler man fodboldklubberne i London efter størrelse, er West Ham målt på titler klart nummer fire efter Chelsea, Arsenal og Tottenham. West Hams seneste titel var FA Cuppen i 1980, men klubbens ambitioner og tilskuertal vidner om en storklub. West Ham side om side med Tottenham i forhold til tilskuertal og klubben er enormt populær især i Østlondon, men også uden for England.

Fodboldoplevelsen på London Stadium er klart en fodboldrejse værd. Klubben går under kælenavnet The Hammers og The Irons med reference til klubbens logo og det faktum at klubben blev startet af arbejdere på et af Londons skibsværfter i 1895 under navnet Thames Ironworks. I 1904 skiftede man navnet til West Ham United. West Ham er kendt for klubsangen “I'm forever blowing bubbles” som er brugt siden slutning af 1920’erne. De senest par år har klubben fået installeret maskiner på den ene langside som puster sæbebobler ud over banen, bl.a. efter scoringer.

West Ham flyttede hjemmebane til London Stadium i sæsonen 2016/17, fra det gamle Boleyn Ground. London Stadium var oprindeligt det Olympiske Stadion til OL i 2012, men efter en større ombygning blevet et mere fodboldvenligt stadion. Navnet på stadion er ligeledes blevet ændret. Går fodboldrejsen til London, bør London Stadium og West Ham derfor skrives højt på listen over stadions, som skal besøges.

London derbys

North London Derby fodboldrejserMed så mange fodboldklubber som i London, kan man ofte være heldig at støde på et lokalderby på fodboldrejsen. I London er de forskellige derbys for det mere lokalt forankret end blot det at to London-klubber møder hinanden. Der eksisterer et vanvittigt virvar af derbys på kryds og tværs af byen, nogle har udviklet sig mere end andre, især da mange hold ikke spiller i den samme lige og derfor ofte ikke møder hinanden så tit.

De mest kendte London derbys er North London Derby mellem Arsenal og Tottenham, samt Dockers Derby mellem West Ham og Millwall, som er Østlondon mod Sydlondon. North London Derby er mest kendt, da det er to af de bedste klubber som mødes og fordi de to klubbers fans, stort set kun koncentrere sig om at hade hinanden. North London Derby er et af de London-derbys hvor selve fodbolden har det højeste niveau.

Dockers Derby har fået sit navn med reference til de to klubbers tilknytning til Londons skibsværfter i de såkaldte dockers (havne-områder). Derbyet spilles ikke så ofte, da de to klubber ikke altid spiller i den samme liga og er desværre bedst kendte for tilhængernes dårligt ry. Begge klubber er placeret i de fattigere og mere rå dele af London, hvilket afspejles i tilhængernes opførsel til kampene, som dog altid har masser af intensitet og spænding på banen.

Derudover er der indbyrdes lokalderbys mellem disse klubber:

West London Derby: Alle kampe mellem Chelsea, Fulham, Brentford og Queens Park Rangers.

East London Derby: West Ham mod Leyton Orient.

South London Derby: Alle kampe mellem Millwall, Charlton og Crystal Palace.

Endeligt skal også nævnes derbyet mellem Arsenal og Chelsea, som ikke har et egentligt navn, men som er kampen mellem de traditionelt bedste klubber i London. Et derby hvor er rent faktisk, ud over æren også kan være titler på spil.

Vestlondon

Chelsea FC

Officielt navn: Chelsea Football Club
Kælenavne: The Blues
Grundlagt: 1905
Stadion: Stamford Bridge

Fulham FC

Officielt navn: Fulham Football Club
Kælenavne: The Cottagers, The Lilywhites og The Whites
Grundlagt: 1879
Stadion: Craven Cottage

Brentford FC

Officielt navn: Brentford Football Club
Kælenavne: The Bees
Grundlagt: 1889
Stadion: Griffin Park

Queens Park Rangers FC

Officielt navn: Queens Park Rangers Football Club
Kælenavne: The Hoops, QPR og The R's
Grundlagt: 1882
Stadion: Loftus Road

Nordlondon

Tottenham Hotspur FC

Officielt navn: Tottenham Hotspur Football Club
Kælenavne: Spurs
Grundlagt: 1882
Stadion: Tottenham Hotspur Stadium

Arsenal FC

Officielt navn: Arsenal Football Club
Kælenavne: The Gunners
Grundlagt: 1886
Stadion: Emirates Stadium

Østlondon

West Ham United

Officielt navn: West Ham United Football Club
Kælenavne: The Irons og The Hammers
Grundlagt: 1895
Stadion: London Stadium

Leyton Orient FC

Officielt navn: Leyton Orient Football Club
Kælenavne: Orient og The O's
Grundlagt: 1881
Stadion: Brisbane Road (Matchroom Stadium)

Sydlondon

Millwall FC

Officielt navn: Millwall Football Club
Kælenavne: The Lions
Grundlagt: 1885
Stadion: The Den

Crystal Palace FC

Officielt navn: Crystal Palace Football Club
Kælenavne: Eagles og Glaziers
Grundlagt: 1905
Stadion: Selhurst Park

Charlton Athletic FC

Officielt navn: Charlton Athletic Football Club
Kælenavne: Addicks, Red Robins og The Valiants
Grundlagt: 1905
Stadion: The Valley

Kort over fodboldklubber og stadions i London

Fodboldstadions i London

Emirates Stadium


Arsenal FC
Kapacitet: 60.361

Adresse: (Nordlondon)
Hornsey Rd
London N7 7AJ

Stamford Bridge


Chelsea FC
Kapacitet: 41.623

Adresse: (Vestlondon)
Fulham Rd
London SW6 1HS

Tottenham Hotspur Stadium


Tottenham Hotspur FC
Kapacitet: 62.062

Adresse: (Nordlondon)
748 High Rd
Tottenham, London N17 0AP

Wembley Stadium


Englands landshold
Kapacitet: 90.000

Adresse: (Nordvest-London)
Wembley
London HA9 0WS

London Stadium


West Ham United
Kapacitet: 60.000

Adresse: (Østlondon)
Queen Elizabeth Olympic Park
London E20 2ST

Selhurst Park


Crystal Palace FC
Kapacitet: 26.225

Adresse: (Sydlondon)
Whitehorse Ln
London SE25 6PU

The Den


Millwall FC
Kapacitet: 19.734

Adresse: (Sydlondon)
Zampa Road
London SE16 3LN

Loftus Road


Queens Park Rangers FC
Kapacitet: 18:439

Adresse: (Vestlondon)
S Africa Rd
London W12 7PJ

Griffin Park


Brentford FC
Kapacitet: 12.300

Adresse: (Vestlondon)
Braemar Rd
Brentford, Greater London TW8 0NT

The Valley


Charlton Athletic FC
Kapacitet: 27.111

Adresse: (Sydlondon)
Floyd Rd
London SE7 8BL

Craven Cottage


Fulham FC
Kapacitet: 25.700

Adresse: (Vestlondon)
Stevenage Rd
London SW6 6HH

Brisbane Road


(Matchroom Stadium)
Leyton Orient FC
Kapacitet: 9.271

Adresse: (Østlondon)
Brisbane Road
London E10 5NF

Top 3 sights i London (for fodboldturister)

Som turist på fodboldrejse til London ligger en verden af fodbold for dine fødder. Et utal af stadions, kampe hver weekend og hvis der skal være tid til en kold pint, kan du godt glemme alt om at nå Big Ben, London Eye, Tower of London og Buckingham Palace.

Har du god tid i London, og vil opleve noget andet end fodbold, kan du smutte forbi det meget populære Harry Potter-studio og opleve Harry Potter-udstillingen.

1. Wembley

Enhver fodboldrejse til London bør inkludere et besøg på det legendariske Wembley. Det nye Wembley stod færdigt i 2007 og efter opbygningen er kapaciteten på 90.000 tilskuere. Det gamle Wembley var kendt for sine to tvillingetårne, mens det nye efter opbygningen har fået triumfbue, der spænder hen over stadion, som vartegn.

Wembley er hjemmebane for Englands landshold og ligger græs til bl.a. FA Cup finalen, samt flere finaler og playoff-kampe.

Underground til Wembley
Tag med Jubilee- eller Metropolitan-linjen til Wembley Park st. eller Bakerloo-linjen til Wembley Central st. Begge stationer ligger i gå afstand til Wembley Stadium.

Wembley Tours
Pris: £ 9/16
Rundvisning starter hver halve time fra kl. 10.00 til 16.00 alle dage.
Officiel info: Wembley Tours

2. Pubber

Fodbold og iskolde pints på pubberne, er to ting som høre uløseligt sammen med fodboldkultur i England. Fodboldrejsen til London byder på uanede muligheder i forhold til at gå på pub og drikke øl eller, som englænderne også ynder det, cider. I 2012 blev det vurderet, at der var omkring 7.000 pubber i London.

De fleste engelske pubber er indrettet både utroligt flot og hyggeligt. Mange englændere brugere deres lokale pub, som socialt samlingssted, i stedet for deres hjem. Derfor kan du på langt de fleste pubber i London også bestille mad. På de fleste menukort er der burgere, fish ‘n’ chips og pies, hvilket kan have meget varierende kvalitet.

I England er det kutyme at gå på pub før og efter en fodboldkamp, det kan være ganske underholdende at finde en pub tæt på stadion, som er fyldt med hjemmeholdet fans, ofte er masser af fodboldsange på pubberne.

3. Stadion-tours

Hos mange af Londons klubber er det muligt at tilføje fodboldrejsen lidt ekstra oplevelser med station-tours og dermed krydse endnu et par stadions af på listen. Find mere info om tours for hver klub herunder.

Arsenal FC
Info: Emirates Stadium Tour

Chelsea FC
Info: Stamford Bridge Tour

Tottenham Hotspur
Info: Tottenham Hotspur Stadium Tour

Fulham FC
Info: Craven Cottage Tour

Crystal Palace FC
Info: Selhurst Experience

Transport i London

 • London betjenes af hele fem lufthavne, heraf er Heathrow klart det største, mens især lavprisselskaberne fra Danmark ofte flyver til Stansted og Gatwick.

  London Heathrow Airport
  Afstand: 22 km
  Offentlig transport: 15 min med Heathrow Express (tog) til London Paddington st.
  Taxa: £45-70
  Mere info: Transportinfo for Heathrow Airport

  Gatwick Airport
  Afstand: 47 km
  Offentlig transport: 30 min med Gatwick Express (tog) til London Victoria st.
  Taxa: £50-90
  Mere info: Transportinfo for Gatwick Airport

  London Stansted Airport
  Afstand: 48 km
  Offentlig transport: 47 min med Stansted Express (tog) til Liverpool Street st.
  Taxa: £70-110
  Mere info: Transportinfo for Stansted Airport

  Luton Airport
  Afstand: 57 km
  Offentlig transport: 40 min med First Capital Connect (tog) til London Bridge st.
  Taxa: £90-110
  Mere info: Transportinfo for Luton Airport

  London City Airport
  Afstand: 11 km
  Offentlig transport: Ca. 30 min til central London med Docklands Light Railway (tog) og skift til London Underground.
  Taxa: £25-35
  Mere info: Transportinfo for London City Airport

 • Se stort kort her: Tube map