Fodboldrejser til Italien: Oplev live fodbold på de berømte stadions i Milano, Torino og Rom. Find alle fodboldrejser til Italien i 2023/2024 her.

Rejsguides til italienske fodboldklubber

Fodbold i Italien

Fodboldrejser til Serie A i Italien byder på en anderledes oplevelse end i f.eks. England, Tyskland og Spanien. Italienerne gør tingene på deres helt egen måde, hvilket ikke nødvendigvis altid er den mest moderne og effektive, men det er en del af charmen ved landet.

Bølgen med modernisering af stadions, som har rullet ind over mange europæiske lande de seneste 15-20 år, har aldrig helt ramt Italien. Først de seneste par år er klubberne begyndt at investere i nye og moderne stadions. Først med Juventus, som i 2011 indviede deres nye Juventus Stadium og pt. er både Roma og Milan i gang med nye stadionprojekter. Italien havde sin storhedstid i europæisk fodbold omkring 80erne og 90’erne, men siden er de italienske klubber, blevet overhalet af især klubber fra Spanien, England og til dels Tyskland.

På mange måder har kommercialiseringen aldrig rigtigt ramt italiensk fodbold. Landet har i mange år levet i fortiden og gjort tingene, som de gjorde i 80’erne og 90’erne. Det har så afgjort på mange måder sin charme og er noget af det, som gør fodboldrejser til Italien helt specielle. Mange af de italienske fodboldstadions er bygget på en helt specielt måde og ofte af flere omgange, efterhånden som økonomien har været til udbygninger. Det har formet stadions, så de har deres egen stil og ånd, hvilket er med til at gøre helhedsoplevelsen særlig.

At tage på fodboldtur til Italien og opleve den italienske fodboldkultur kan på alle måder anbefales. Italien er helt sit eget land og selvom ikke alting virker lige logisk og effektivt for os danskere, er det rejsen værd. Som rejsende fodboldturist, kan man godt blive lidt træt af alle de moderne stadions (især i England og Tyskland), som alle ligner hinanden til forveksling. Dét oplever du med garanti ikke i Italien - her har de fleste stadions deres eget eget særpræg og fodboldoplevelsen føles på mange måder mere ægte.

Tessera del tifoso - værd at vide om billetkøb

I sæsonen 2009-2010 indførte den italienske regering et såkaldt fankort, kaldet ‘Tessera del tifoso’, som et led i bekæmpelse af tilskuerballade til kampene. For Italienere betyder fankortet, at de skal registreres med navn og tilhørsforhold til en klub for at kunne købe billetter til fodboldkampe i Italien, dette gælder dog kun på udebaneafsnittet. Med kortet er også indført en lang række andre tiltag omkring billetkøb, som primært vedrører italienere.

Som udlænding har det dog også gjort billetkøb i Italien en smule besværligt. Når du kommer billetter online skal du registreres og på alle billetter bliver der påtrykt navn. Ved indgangen til stadion, skal du vise pas (eller andet gyldigt billede id) sammen med billetten. Dette tjekkes ofte ret grundigt og det anbefales af medbringe sit pas som id.

De fleste klubber sælger billetter online via deres hjemmesider, hvor billetterne er print-selv. Et system der også kendes af mange andre lande og virker fint. Mange klubber sælger deres billetter via hjemmesiden www.ticketone.it. Når du skal købe billet, skal du have lidt tålmodighed, da du skal igennem en del registrering og ikke alle klubber har gjort sig ulejligheden at lave en engelsk version.

Fodboldrejser til Italien med et rejsebureau

En god og nem mulighed for at komme på fodboldrejse til Italien er med et af de mange rejsebureauer, som arrangerer fodboldrejser. Køber du en samlet pakkerejse gennem et rejsebureau, slipper du for alt besvær med at bestille billetter selv. Du kan typisk også nemmere for billet til evt. udsolgte topkampe.

I pakkerejser med et rejsebureau er der typisk inkluderet fodboldbillet og hotelovernatning, typisk 1-2 nætter. Derudover kan flybillet ofte tilkøbes eller du skal selv sørge for flytransport. Fordelen ved at bruge et rejsebureau på din fodboldrejse til Italien er helt klart nemheden, samt den ekstra service et rejsebureau kan give. Typisk kender de både byerne og klubberne ret godt, og kan give lokale tips og råd til at gøre din fodboldoplevelse endnu bedre. Længere oppe på denne side, finder du links til rejsebureauer, der sælger fodboldrejser til Italien.

fodboldrejser-milan

Fodboldrejser til Italien med fly

Søger du billige fodboldrejser til Italien, kan du enten finde en billig fodbold-pakkerejse hos et rejsebureau eller arrangerer fodboldturen selv. Begge muligheder kan gøres ret billigt. Typiske kan man godt få kampbillet+hotel hos et rejsebureau til omkring 2-3.000 kr. når det gælder Italien. Nogle gange måske endda billigere. Hold øje med vores rejsetilbud, hvis du søger gode tilbud på spændende kampe.

Som sagt kan du også selv stå for turen, dsv. købe kampbillet, bestille hotel og booke fly. Som guide til dig, har vi samlet vejledende priser på flyrejser fra Danmark til Italien herunder. Priserne er baseret på tur/retur fredag-søndag. Der tages forbehold for prisændringer og sæsonudsving.

Fra København
Milano: 500-1.000 kr. (direkte)
Rom: 1.200-2.000 kr. (direkte)

Fra Aalborg
Milano: 1.400-1.700 kr. (1 stop)
Rom: 1.800-2.200 kr. (1 stop)

Fra Billund
Milano: 1.200-1.600 kr. (1 stop)
Rom: 1.500-1.700 kr. (1 stop)

Her ligger de italienske klubber

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink