Oversigt over rejseguide til fodboldklubber. Vælg din klub herunder og find alt opdateret information om fodboldrejser og billetter til 2023/2024-sæsonen.

fodboldklubber

Fodboldrejser til Europas største fodboldklubber byder på fantastiske fodboldoplevelser og muligheden for at udleve enhver drengedrøm, om at betræde tribunerne på de legendariske stadions. Start din fodboldrejse her!

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Engelske fodboldklubber

Den engelske Premier League er måske den sværeste liga at finde i verden, fordi de altid er 5-7 virkeligt stærke hold, som alle har en chance for at vinde mesterskabet. Samtidig er engelsk fodbold er fyldt med traditioner, mere end i nogen andre lande. Traditionerne, de stærke klubber og så de stort set altid fyldte stadions, før en fodboldrejse til England til en at de helt store fodboldoplevelser. Også uden for stadions har englænderne deres egen fodboldkultur med masser af stemning på pubberne før og efter kampene.

Spanske fodboldklubber

Spansk fodbold har i mange år domineret de europæiske turneringer og ikke uden grund. To af Europas absolut største og mest vindende klubber spiller i den spanske La Liga, selvfølgelig de stjernebesatte FC Barcelona og Real Madrid. Men mange andre spanske fodboldklubber byder ligeledes på store fodboldoplevelser. Snyd ikke dig selv for en tur til Atletico Madrids legendarisk Vicente Calderón, med (måske) Spaniens mest medlevende hjemmepublikum.

Tyske fodboldklubber

Tyskland er for mange et ukendt og meget undervurderet rejsemål for fodboldrejser, hvilket virkelig er at snyde dig selv for mange store fodboldoplevelser. De tyske fodboldklubber spiller stort set for udsolgte stadions både i 1. Bundesliga, 2. Bundesliga og sågar i de endnu lavere rækker. Tyskerne er fuldstændigt vilde med fodbold og på stadion forstår de at skabe en imponerende stemning. I sædvanlig tysk stil er de tyske fanklubber ekstremt godt organiseret, hvilket gør dem i stand til at yde en flot og larmende opbakning til deres klub.

Italienske fodboldklubber

Italien er det gamle stolte fodboldland, hvor tingene bliver gjort på den italienske måde. De store klubber i Italien havde sin virkelige storhedstid i 1990’erne og til dels 00’erne, siden er det små med succes for de italienske klubber i europæisk sammenhæng. Det har dog ikke ændret særligt på den italienske (fodbold)selvforståelse. At tage på fodboldrejse rundt i Italien er fantastisk. De italienske stadions er måske ikke så moderne og fyldte som de engelske og tyske, men de har i den grad sjæl og charme.

Skotske fodboldklubber

Skotsk klubfodbold har historisk set været totalt domineret af to klubber, nemlig de to Glasgow hold Celtic FC og Rangers FC (også kendt som Glasgow Rangers). De seneste 30 år har de to klubber delt mesterskaberne mellem sig og sidst en anden klub end de to, vandt det skotske mesterskab var i 1985 hvor Aberdeen blev mester. I 2012 blev Rangers FC erklæret konkurs og tvangsnedrykket til den skotske 3. division, hvilket sendte chokbølger gennem skotsk fodbold, Rangers FC er dog tilbage i Skotlands Premiership igen.

Hollandske fodboldklubber

Når man taler om hollandsk klubfodbold er der ét hold som stjæler stort set alt opmærksomheden. Nemlig Ajax Amsterdam. Og ikke uden grund. Klubben har vundet Champions League (eller forløberen til CL) ikke mindre end fire gange og blander sig i toppen af Champions League stort set hvert år.

I Holland kan man ofte forvente udsolgte stadions, især når de tre store klubber (Ajax, PSV Eindhoven og Feyenoord) spiller hjemme. Derbyet (De Klassieker) mellem ærkerivalerne Ajax og Feyenoord er den største kamp i den hollandske Æresdivisionen. Gennemsnittet i hele ligane er lige over 19.000 tilskuere pr. kamp.

Franske fodboldklubber

Frankrig er et af danskernes favorit rejsemål og Paris en af de mest besøgte byer i verden når det gælder sol, sommer og romantiske weekendture. Dog har de franske klubber aldrig rigtigt fulgt med, når det gjaldt destinationer for fodboldrejser. De franske klubber har i midlertidigt en fantastisk fankultur og stemningen på de franske stadions i Ligue 1 er i europæiske topklasse.

Mange franske stadions er enten blevet renoveret eller også får nogle klubber bygget helt nye stadions op til EM 2016. Især kan fremhæves at besøge Parc des Princes, Paris Saint-Germains hjemmebane eller Stade Vélodrome, som er hjemmebane for Olympique de Marseille. Fodboldrejser til Frankrig kan altså bestemt anbefales.