Fodboldrejser til Serie A: Sådan kommer du til live fodbold i Rom, Milano og Torino. Find alle fodboldrejser til Serie A i 2023/2024 her.

Rejsguides til Serie A-klubber

Om fodboldrejser til Serie A

Serie A er en liga fyldt med stolte traditioner og nostalgi. Også set med danske øjne. Det var eksempelvis i Serie A, at en purung Michael Laudrup først foldede sine talenter ud på den internationale fodboldscene.

Efter flere år med faldende tilskuertal er der igen begyndt at komme liv på de italienske stadions. Romas- og Lazios syngende fans er vendt tilbage på tribunen, og flere steder i Italien kan man opleve nogle fantastiske lokalopgør, med fuld smæk på både stemning og intensitet. Du får her en guide til alt hvad der er værd at vide om fodboldrejser til Serie A.

Det bedste ved Serie A er, at det er muligt at købe billet til stort set alle kampe, og at billetpriserne er meget fair. Der er dog nogle restriktioner du skal være opmærksom på når du køber fodboldbilletter i Italien. Alt sammen noget vi gennemgår i denne guide.

Hvor kan du købe Serie A-billetter?

Det er blevet meget nemmere at købe billetter til Serie A de seneste par år. Nu kan du nemlig købe billetterne online på klubbernes egen hjemmeside. Dette kan du allerede gøre hjemmefra, da de fleste tilbyder print-selv løsninger.

Udover online billetsalg så er der flere lokale mulighed for at købe billet i Italien. Billetter til AC Milan kan eksempelvis købes i alle Banco Popolare-afdelinger i Milano, samt i alle Ticket One-butikker i Italien. FC Inter-billetter kan købes i mere end 700 forskellige butikker i Italien der er tilknyttet Vivaticket-netværket.

Bemærk at det kan være svært at få billet til Juventus Stadium, særligt til de helt store kampe i ligaen. En løsning på problemet kan være at du køber medlemskab til Juventus. For 65 euro for du forkøbsret til billetsalget. Du står naturligvis stadig bag sæsonkortholdere i køen, og der er ingen garanti for billet til alle kampe, men du optimerer dine chancer betydeligt.

Der er indført restriktioner på billetsalget til kampe i Italien, der er eksempelvis indført fankortet Tessera del tifosi, som alle udebanefans skal have. Det har dog intet med dig som turist at gøre. Når du køber kampbillet til Serie A, eksempelvis på en klubs hjemmeside, så angiver du hvor du bor. Det er kun hvis du kommer fra samme område i Italien som udebaneholdet, at du behøver fankortet.

Husk altid gyldigt billede-ID i Italien

Der skal dog påføres navn på billetten, og navnet skal stemme overens med dit billed-ID. Det betyder også at hvis du får eller køber en anden persons billet, så skal du ændre navnet på billetten. Klubberne har forskellige regler for hvordan det skal gøres, men som oftest foregår det online på deres hjemmeside. Du bør derfor altid tjekke vilkårene på klubbens hjemmeside, og ikke bare troppe op ved stadion på kampdagen, i håb om at det kan ændres.

Husk også altid gyldigt billede ID ved indgangen til stadion, eksempelvis Pas eller kørekort - uden billede ID kommer du ikke ind på stadion.

Billetpriser til Serie A-kampe

Prisen for at overvære en Serie A-kamp er nogenlunde på samme niveau som en kamp i La Liga. Sammenlignet med de to andre store ligaer i Europa, så er prisniveauet en del under Premier League, men samtidig også noget dyrere end gennemsnittet i Bundesligaen.

En kamp på Stadio Olimpico i Rom koster cirka mellem 25 og 35 euro, for en plads på en af endetribunerne. Hvis du ønsker at overvære kampen fra langsiden må du betale et sted mellem 45 og 100 euro.

De billigste billetter til en Serie A-kamp på San Siro koster mellem 30 og 50 euro, afhængig af modstanderen. De dyreste langside billetter koster mellem 140 og 250 euro.

På Juventus Stadium er prisniveauet nogenlunde det samme. Priserne starter omkring 35 euro, mens de dyre pladser koster mellem 100 og 140 euro, alt efter hvem der er på besøg.

Køb fodboldrejser til Serie A

Hvis du vil slippe for alt besværet med at finde fly, arrangere transport, booke hotel og købe kampbillet, så køb en fodboldrejse gennem et dansk rejsebureau. De står for alt det praktiske, så du kun skal tænke på at holde ferie og se fodbold. Det er specielt en god idé hvis du gerne vil opleve Juventus Stadium til en af de helt store kampe. Der er en samlet pakkerejse med et dansk rejsebureau din bedste chance for en plads på stadion.

Du kan vælge mellem forskellige pakkerejser. Enkelte rejsebureauer sælger kampbilletter i løssalg, men det er den mindst fordelagtige løsning for dig. Når du vælger de samlede pakkerejser er der penge at spare. Du kan sagtens selv stå for flybilletter, og så købe en pakkerejse med kampbillet og hotelovernatning. Du kan også vælge den fulde pakkerejse. Den inkluderer både kampbillet, hotelovernatning, og flybillet tur/retur fra Danmark. Det er den mest valgte løsning blandt danske fodboldfans.

VisitFootball.dk har en service til dig, som ønsker at se fodbold i Italien. Helt uforpligtende kan du få et skræddersyet tilbud på fodboldrejser til Serie A. Det eneste du skal gøre er, at udfylde oplysninger om hvilken kamp du ønsker at se. Det er nemt, hurtigt og gratis.

Om Serie A

En klub i Italien overstråler over alle andre. Klubben som alle italienere elsker at hade, Juventus FC. "Den gamle dame" som klubben bliver kaldt, har vundet intet mindre end 33 italienske mesterskaber. Det er næsten dobbelt så mange som de to hold der deler andenpladsen, AC Milan og FC Inter. De har vundet 18 mesterskaber hver. Dernæst kommer Genoa, Torino og Bologna med syv mesterskaber. På listen over mest succesfulde by er det derfor Torino på førstepladsen med 40 titler mod Milanos 36.

Set med danske øjne er 1984/85-sæsonen en af de mest historiske. Det var året hvor Verona, med Preben Elkjær som en af de bærende kræfter, vandt Serie A for første og eneste gang i klubbens historie. Spørger du folk i Verona, den dag i dag, hvem de ønsker som borgmester, så er Preben Elkjær stadig en særdeles varm kandidat. Manden der scorede mod Juventus uden sin fodboldstøvle.

Sidst men absolut ikke mindst, så var Serie A også ligaen hvor verdens bedste fodboldspiller nogensinde opnåede størst succes og heltestatus. Diego Armando Maradona spillede i Napoli fra 1984 til 1991. Før Maradona, havde ingen klub fra Syditalien vundet Serie A. Dengang var opdelingen mellem Nord- og Syditalien endnu mere markant end den er i dag. Så da Maradona sammen med Napoli i 1986/87-sæsonen vandt “lo scudetto”, var det en sejr udover det sædvanlige. Det var Davids kamp mod Goliath, de fattige mod de rige, de gode mod de onde. Maradona personificerede selve klassekampen i det italienske samfund, hvilket var med til at gøre ham både den mest elskede og hadede figur i moderne fodbolds historie.

Nyttige links
Den officielle Serie A-hjemmeside

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink