Billetguide: Sådan får du Old Firm-billetter til det legendariske opgør mellem Celtic FC og Rangers FC i Glasgow. Find billetter og rejser til Old Firm i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på billetter til Old Firm

Sådan får du Old Firm-billetter

The Old Firm er navnet på kampene mellem de to absolut største hold i skotsk fodbold, Celtic FC og Rangers FC. Hvis du er til enestående stemning på stadion, så bør Old Firm være på din liste over kampe du bare må opleve en dag. Det er ikke mange steder i verden man finder så passionerede og højtsyngende fodboldfans, som i Glasgow.

Rivaliseringen mellem de to klubber stikker da også dybere end blot kærligheden til en fodboldklub. Den trækker tråde hele vejen gennem samfundet og afspejles ofte i fansenes politiske og religiøse standpunkter. Det kan mærkes når man oplever et Old Firm, både på Ibrox (Rangers’ hjemmebane) og Celtic Park. Det er store følelser der er på spil til disse kampe.

Begge hold har tilmed enorme fanskarer bag sig. Alt dette er med til at gøre, at Old Firm-kampene er blandt de fodboldkampe i Europa, der er allersværest at skaffe billetter til på egen hånd. Denne guide gennemgår derfor alle dine muligheder, for at opleve et af disse storslåede opgør live på stadion.

Hvor kan du købe Old Firm-billetter?

Både Celtic og Rangers står selv får billetsalgene til deres fodboldkampe. Det gælder også billetsalgene til Old Firm. Problemet er bare, at du ikke har en jordisk chance for at købe billet hvis du ikke er sæsonkortholder. Begge klubber anvender nemlig forkøbsret til Old Firm-kampene, og der er aldrig billetter til overs når sæsonkortholderne har udnyttet deres forkøbsret.

I Celtic er efterspørgslen helt ekstrem. De har to typer sæsonkortholdere, hvor den ene netop er med ekstra forkøbsret til Old Firm. Og du kan ikke bare købe et sæsonkort til Celtic. Du kan blive skrevet op på en venteliste. Det koster 10 pund. Men det garanterer ikke at du kan købe et sæsonkort til næste sæson. Det afhænger af om de eksisterende sæsonkortholdere vælger at fornye deres kort. Hvis der bliver nogle ledige pladser, så går de til dem der står først på listen.

Du har derfor reelt kun to officielle muligheder for at købe Old Firm-billetter. Du kan enten vælge at købe VIP-billetter, eller du kan vælge at købe en fodboldrejse til Old Firm, gennem et dansk rejsebureau. Når du køber en fodboldrejse til Old Firm, så er kampbilletten altid garanteret. Du kan læse mere om begge løsninger i de næste afsnit af denne guide.

Pas på falske Old Firm-billetter?

Desværre er det sådan, at når der er rigtig stor efterspørgsel på en fodboldkamp, så er der også rigtig mange mennesker der øjner en chance for at svindle sig til penge. Det gælder også Old Firm-kampene.

Der er mange falske billetter i omløb til Old Firm, og ofte bliver de solgt online på nettet. Det kan både være privatpersoner der sælger dem, men også udenlandske firmaer med præsentable hjemmesider. Det kan være fristende at købe en billet fra disse sider, men du skal bare huske på, at klubben ikke hjælper dig på nogen måde, hvis du står foran stadion med en falsk billet, som du har købt på det sorte marked.

Det bedste du kan gøre er at holde dig til officielle salgskanaler. Det er enten gennem klubbernes egne hjemmeside, eller gennem et dansk rejsebureau der sælger fodboldrejser til Old Firm. Du kan altid være sikker på at din billet er ægte, når du køber en fodboldrejse gennem et dansk rejsebureau.

Billetpriser til Old Firm-kampe

Billetpriserne til Old Firm er de højeste i skotsk fodbold, men stadig et stykke under de dyreste billetter i Premier League. Det koster cirka 50 pund at se en Old Firm-kamp.

VIP-billetter til Old Firm

Begge klubber sælger VIP-billetter til Old Firm-kampene. De kalder deres VIP-billetter for “Hospitality”. Priserne på VIP-billetter er betydeligt højere end almindelige billetter. Du kan godt forvente at skulle betale minimum 300 pund per person. Men den høje pris gør også at efterspørgslen ikke er lige så ekstrem som på almindelige billetter.

Hverken Celtic eller Rangers sætter deres VIP-billetter til Old Firm til salg online på deres hjemmeside. Du er nødt til at kontakte klubberne direkte for at forhøre dig om muligheden for at købe VIP-billetter. Du kontakter klubberne direkte angående VIP-billetter på følgende e-mails:

Celtic: matchdayhospitality@celticfc.co.uk
Rangers: hospitality@rangers.co.uk

Hvornår starter billetsalget?

Der er ingen åbne billetsalg til Old Firm-kampene. Den eneste måde du kan købe billetter direkte gennem klubben, er ved at kontakte deres “hospitality” afdeling angående VIP-billetter. Enten det, eller også kan du købe dine Old Firm-billetter gennem et dansk rejsebureau.

Køb Old Firm-billetter gennem et rejsebureau

Den nemmeste måde at sikre sig en billet til Old Firm, er ved at købe en fodboldrejse gennem et rejsebureau. Der er altid sikker garanti for at du får en billet til stadion, når du køber en pakkerejse til Old Firm.

Du bestemmer selv hvor meget du ønsker at overlade til rejsebureauet. De billigste pakkerejser inkluderer kampbillet og hotelovernatning, men så skal du selv stå for at finde flybilletter. Du kan også vælge den fulde pakkerejse. Her er både fly, hotelovernatning og kampbillet inkluderet i prisen.

Som regel får du en masse valgmuligheder når du køber pakkerejser. Du kan vælge om du vil flyve fra København, Billund eller Hamborg. Der er som oftest også forskellige kategorier af hotel at vælge imellem, og nogle tilbyder ekstra services som eksempelvis transfer til og fra lufthavnen. Du behøver kort sagt ikke bekymre dig om noget, når du køber den komplette fodboldrejse.

Hvis du kunne tænke dig en fodboldoplevelse for livet, så bestil et gratis og uforpligtende tilbud på en fodboldrejse til Old Firm. Du udfylder blot hvilken kamp du ønsker at se, og så modtager du et tilbud inden for ganske kort tid.

Billetter til Celtic Park- og Ibrox Stadium-tours

Når du tager til Glasgow på fodboldrejse, må du ikke snyde dig selv for en rundtur på enten Celtic Park eller Ibrox Stadium.

Ibrox Stadium er kun åbent for rundture fredag, lørdag og søndag. Deres tour koster 15 pund. Læs mere på rangers.co.uk/ibrox-tours.

Rundture på Celtic Park er tilgængelige alle ugens dage. Det koster 13,5 pund. Læs mere på celticfc.net/tours.

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink