Rejesguides til fodboldbyer: De europæiske storbyer er fyldt med fodboldklubber og store fodboldoplevelser. VisitFootball.dk guider dig til fodboldrejser i Europas store fodboldbyer.

Barcelona

Barcelona er med sine 1,5 mio. indbyggere (4,8 mio med forstæder) den næststørste by i Spanien. Samtidig er byen hovedstad i regionen Catalonien og med sin placeringen i det nordøstlige Spanien ud til Middelhavet er Barcelona en by, hvor storbyferie kan kombineres med sol og kilometer lange sandstrande. Oveni dette huser byen et af verdens største og bedste fodboldhold, samt Europas største fodboldstadion Camp Nou med plads til 99.000 tilskuere.

Ud over byens helt store fodboldstolthed FC Barcelona, rummer Barcelona også et andet og mindre kendt fodboldhold, nemlig RCD Espanyol med hjemmebane på det nybyggede stadion Cornellà-El Prat, med plads til 40.500 tilskuere i den sydvestlige del af Barcelona. Find fodboldrejser til Barcelona.

Madrid

Spaniens hovedstad Madrid er landet største by med 3,3 mio indbyggere (6 mio. med forstæder). Madrid ligger i den central Spanien ved floden Manzanares. Byen huser to store fodboldklubber, Real Madrid og Atletico Madrid, samt et par mindre klubber Rayo Vallecano og Getafe FC. Den største og mest succesfulde klub er Real Madrid, der spiller sin hjemmekampe på det gigantiske Santiago Bernabéu, med plads til 81.000 tilskuere i det nordlige Madrid.

Den anden store klub i Madrid er Atletico Madrid, som holder til i det østlige Madrid på Estadio Wanda Metropolitano med plads til 67.829 tilskuere. Real Madrid har historisk set altid været det mest vindende hold i Madrid, mens Atletico har stået i skyggen af storebror. Derbyet mellem de to Madrid klubber kaldes på spansk El Derbi Madrileño. Find Fodboldrejser til Madrid.

London

London er og bliver, ikke bare Englands, men hele Europas fodboldhovedstad. Byen med svimlende 8,5 mio. indbyggere (15 mio. med forstæder) ligger i det sydøstlige England ved floden Themsen. London huser ikke blot 11 klubber i de øvre ligaer, men også selveste Wembley, det måske mest berømte stadion i verden. Med så mange fodboldklubber byder London på mange kampe hver weekend og fodboldturister kan nemt få deres sult efter kampe stillet.

De absolut største klubber er Chelsea FC, Arsenal FC, Tottenham Hotspur og West Ham United, som nærmest har permanent status som Premier League klubber. Det største og mest betydningsfulde London-derby er North London Derby mellem de to naboklubber Arsenal og Tottenham. Find Fodboldrejser til London.