Fodboldrejser og billetter til Europa League – Guide til de største arenaer i Europa. Find fodboldrejser til Europa League i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på Europa League

Sådan får du Europa League-billetter

Europa League egner sig perfekt til fodboldrejser. I og med at kampene i Europa League bliver spillet om torsdagen, så kan du nemt kombinere det med en forlænget fodboldweekend.

Hvis du eksempelvis tager til en af de store europæiske fodboldbyer, så kan du være heldig at se fodbold på højeste niveau både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Det er da enhver fodboldelskers drøm. Det kan også være du er på forretningsrejse i midtugen. Gør dig selv en tjeneste og tjek om der ikke bliver spillet kamp i byen om torsdagen. Så kan du forvandle din kedelige forretningsrejse til fodbold og fornøjelse.

Europa League gemmer på rigtig mange gode fodboldoplevelser. For mange mindre europæiske hold betyder Europa League rigtig meget, og stemningen på stadion kan derfor sagtens måle sig med en Champions League kamp. Du får her en guide til hvordan du køber billet til Europa League-kampe, så du kan komme på dit helt eget fodboldeventyr.

Europa League-finale 2020

Europa League-finalen 2020 spilles på Stadion Energa Gdańsk i Polen den 27. maj 2020. Stadion Energa Gdańsk er normalt hjemmebane for Lechia Gdańsk og har plads til 41.620 tilskuere.

Hvor kan du købe Europa League-billetter?

Den eneste kamp hvor du køber billet til Europa League direkte gennem UEFA, er til finalen. UEFA står officielt for billetsalg til både Europa League-finalen og Champions League-finalen. Udover de to finaler, så er det klubberne selv der står for alt billetsalg til europæisk fodbold.

Det indebærer at du kan købe billet til Europa League-kampe gennem to kanaler. Enten via hjemmeholdets- eller udeholdets billetsalg. Den nemmeste løsning er at skaffe billet gennem hjemmeholdets officielle billetsalg. Der er flest billetter til salg, og der er som regel også billetter til neutrale afsnit, modsat udebaneholdets billetsalg.

Udbuddet og efterspørgslen på billetter til Europa League-kampe, afhænger fuldstændig af hvilken klub man vil se. Hvis klubben er vant til at spille i Champions League, så er der gode chancer for at skaffe billet til Europa League, selv langt hen i turneringen. Hvis det er en mindre europæisk klub, vil interessen for billetter naturligvis være større, og dine muligheder derfor lavere. For danske klubber er Europa League-kampe jo eksempelvis meget prestigefyldte.

Hvis du ikke kan skaffe billetter gennem hjemmeholdets officielle billetsalg, så kan du prøve udeholdet. Udebaneholdet får nemlig tildelt en mindre procentdel af det samlede antal billetter, som de selv står for at sælge. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være nogle restriktioner på udebaneholdets billetsalg. Restriktionerne vil mange gange være lavet for at tilgodese de mest trofaste af klubbens fans.

Hvis du ønsker at vide mere om hvordan du køber billet til en specifik klub, så kan du bruge denne guide til fodboldklubber i Europa.

Billetpriser til Europa League-kampe

UEFA har ikke nogen bestemmelse over billetpriserne til Europa League-kampene. Det er som sagt kun til Europa League-finalen, at du køber din billet gennem UEFA. Til alle andre kampe er det klubberne der enerådigt fastsætter priserne.

Dette betyder at der kan være stor forskel på billetprisen, alt efter hvor du ønsker at se Europa League. Det kan dog både være en fordel og ulempe. Hos de allerstørste europæiske klubber, som eksempelvis Manchester United eller Barcelona, der er det kun Champions League der tæller. Så hvis de skulle ende i Europa League, så vil billetpriserne helt sikkert være lavere end normalt.

I de mindre europæiske fodboldklubber er det lige omvendt. Der er Europa League-kampe mange gange årets højdepunkt. Specielt hvis man er nået langt i turneringen. Der vil billetprisen være højere end normalt, men sandsynligvis ikke højere end en gennemsnitlig billetpris til eksempelvis Premier League.

Køb fodboldrejser til Europa League

Det er svært at beskrive de præcise vilkår og priser for billetkøb til Europa League. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan du skal købe billet i eksempelvis Polen, Portugal, eller Tyrkiet. Selv i de enkelte lande er der ikke garanti for ens vilkår. Hvis du gerne vil være sikker på ordnede forhold og højt serviceniveau, så skal du købe din fodboldrejse til Europa League gennem et rejsebureau.

Når du køber en samlet pakkerejse til Europa League, slipper du for alt besværet. Du skal blot vælge hvilken kamp du ønsker at se, og så klarer rejsebureauet både fly, hotel og kampbillet. Ikke noget med at bestille billet på en græsk hjemmeside, eller stå på et italiensk kontor, med dit pas, for at blive registreret. En fodboldrejse med et rejsebureau, er for dig der gerne vil have det nemt, hurtigt og enkelt.

Hvis du kunne tænke dig et tilbud på en skræddersyet fodboldrejse til Europa League, så benyt vores service her: tre tilbud på din fodboldrejse. Du skal blot udfylde oplysningerne, så modtager du tre uforpligtende tilbud på fodboldrejser, til Europa League, direkte i din mail.

Om Europa League

Europa League har gennemgået mange forandringer de senere år. I 2009/2010-sæsonen blev turneringen omdøbt fra UEFA Cup. I samme omgang blev turneringsformen ændret til at ligne Champions League fuldstændig. I 2004/2005-sæsonen ændrede UEFA allerede formatet, fra rene knald eller fald-kampe, til både gruppespil og playoff.

Alt sammen i forsøg på at rette op på turneringens faldende popularitet. Champions League er blevet så populært, at de mindre europæiske turneringer har svært ved at overleve. Før i tiden eksisterede også turneringer som Cup Winners’ Cup og Intertoto Cup. De blev fusioneret med UEFA cuppen i henholdsvis 1999 og 2009.

Navnet UEFA Cup bringer formentlig historiske associationer frem i den almene fodboldglade dansker. Hvem husker eksempelvis ikke Miraklet i Madrid, hvor OB slog mægtige Real Madrid ud af turneringen. Eller Brøndbys fænomenale UEFA Cup-sæson i 1990/1991, hvor de var millimeter fra at komme i finalen, havde det ikke været for Rudi Völler.

Det er i sandhed en turnering der vækker mange minder, specielt set med danske øjne. Derfor er det kun endnu mere ærgerligt, at turneringen på nuværende tidspunkt kæmper med at finde samme historiske format, og træde ud af skyggen fra Champions League.

Men tag ikke fejl af Europa League. For selv om ligaen ikke kan matche storebror på prestige og sportsligt niveau, så er stemning, intensitet, og atmosfære på stadion uden tvivl på samme højde. Mange af de mindre europæiske fodboldnationer har fantastiske fanscener. Har du eksempelvis mulighed for at se et hold fra Balkanhalvøen spille Europa League, så kan vi garantere dig, at du får en stadionoplevelse i særklasse.

Europa League links

Europa League på UEFA.com
Europa League på Wikipedia

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink