Fodboldrejser til Bundesliga: Sådan kommer du til live fodbold i Dortmund, München og Berlin. Find alle fodboldrejser til Bundesliga i 2023/2024 her.

Rejseguides til Bundesliga-klubber

Bundesliga-billetter

Bundesligaen er det nye sort. Billige billetter, fantastisk stemning på udsolgte stadions, og kvalitetsfodbold i verdensklasse. Hvis du er til den totale fodboldoplevelse, så skal du tage til Tyskland. Du vil med garanti ikke blive skuffet. Der er masser af spændingsfyldte rivalopgør, og ofte kan du kombinere din fodboldrejse til Bundesligaen med en kamp i Europa League eller Champions League.

Denne guide beskriver alt hvad der er værd at vide om fodboldrejser til Bundesligaen. Både hvis du selv ønsker at arrangere rejsen, eller hvis du gerne vil købe en færdig pakkerejse til Bundesligaen. Du finder det hele i denne guide.

I forbindelse med VM i fodbold i 2006 fik mange tyske stadions udbygget deres kapacitet. Det betyder at der nu er rigtig mange billetter til salg til Bundesligaen hver uge, hvilket er perfekt for os fodboldelskere. Det er faktisk kun Bayern München og Dortmund hvor det konsekvent er svært at skaffe billet. Alle andre steder har du rigtig gode muligheder for at komme ind og se fodbold.

Hvor kan du købe Bundesliga-billetter?

Du køber Bundesliga-billetter via klubbernes egne hjemmesider. Den officielle tyske fodboldliga DFL har lavet en liste over klubbernes billetsalg. Der finder du nemt og hurtigt billetter til samtlige hold i Bundesligaen og 2. Bundesligaen. I Tyskland hedder billetter til en enkelt fodboldkamp “tageskarte” og sæsonkort hedder “dauerkarte”.

Du har som sagt gode muligheder for at komme ind og se en Bundesliga-kamp. Til de fleste kampe er der billetter til salg for offentligheden, og ofte kan du købe op til fire billetter ad gangen. Det er kun til de helt store opgør at der kommer begrænsninger på billetsalget, og så til Dortmunds og Bayern Münchens kampe. Deres hjemmekampe er meget eftertragtede og de spiller altid for fuldt stadion. Det betyder at dine chancer for at overvære en kamp på Allianz Arena eller Westfalenstadion, er betydeligt mindre end andre steder i Tyskland. Skal du have en chance for at få billet, så vælg nogle af de mindre betydningsfulde kampe hvor presset på billetsalget ikke er så stort.

Hvis du vil øge dine muligheder for at skaffe billet endnu mere, så kan du tilmelde dig som medlem af den klub du ønsker at se. Det giver dig blandt andet den fordel, at du kan købe billetter til de store kampe før ikke-medlemmer. Det er ikke en garanti for at du kan få billet til alle kampe, men det giver dig uden tvivl en større chance.

fodboldrejser-bvb-dortmund

Billetpriser til Bundesliga-kampe

Den allerstørste fordel ved at se fodbold i Tyskland er de meget billige billetpriser. For at opnå licens til Bundesligaen kræves det at fodboldklubbens medlemmer har majoriteten af stemmeretten i klubben. Denne regel bevirker at eksterne investorer ikke kan overtage klubberne. Reglen har ydermere haft den positive effekt, at billetpriserne er forblevet relativt lave, selvom kvaliteten af Bundesligaen er steget betydeligt.

For os fodboldelskere er det fantastisk. Vi har mulighed for at opleve noget af det bedste fodbold i verden til billige penge. Intet sted i Europa får man lige så meget kvalitet for pengene, både på og uden for banen, som i Tyskland. Så det er om at udnytte de gunstige muligheder mens man kan. Inden længe vil flere få øjnene op for den fantastiske oplevelse det er at gå til fodbold i Tyskland, og så vil billetterne ikke være til at få fat på.

Køb fodboldrejser til Bundesligaen

Det kan som beskrevet være svært at få billet til Dortmunds- og Bayern Münchens kampe. De to klubber er meget populære, både blandt tyske og udenlandske fans. Klubberne har derfor været nødsaget til at sætte begrænsning på antallet af sæsonkortholdere, for at andre fans også skal have mulighed for at se deres kampe. Der er ligeledes flere store rivalopgør i Bundesligaen hvor efterspørgslen på billetter er høj. Eksempelvis Hamburger SV - Werder Bremen og Köln - Borussia Mönchengladbach.

Hvis du vil ind og se et af de store rivalopgør, eller en Dortmund- eller Bayern München-kamp, så køb din fodboldrejse gennem et rejsebureau. Det er din bedste mulighed for at sikre dig en billet. Udover du er garanteret en plads på stadion, så er der andre fordele ved at købe en fodboldrejse gennem et rejsebureau. Når du køber en samlet pakkerejse til Bundesligaen, så inkluderer det både overnatning med hotel og flybillet tur/retur fra enten København, Billund eller Århus.

Brug VisitFootball’s service hvis du kunne tænke dig et skræddersyet tilbud på en fodboldrejse til Bundesligaen. Det er gratis og 100% uforpligtende.

Om Bundesligaen

Én klub i Tyskland har vundet suverænt flest Bundesliga-titler, nemlig Bayern München. Siden Bundesligaen blev stiftet for 54 år siden har de vundet intet mindre end 25 titler. Det er næsten halvdelen af titlerne, og hvis de fortsætter deres nuværende dominans, så har de inden længe flere titler, end resten af Tyskland tilsammen.

De næste på listen over flest vundne Bundesliga-titler er Borussia Mönchengladbach og Borussia Dortmund med fem titler hver. Dernæst kommer Werder Bremen, Hamburger SV, Stuttgart, Köln og Kaiserslautern. Der er ingen tidligere Østtyskland-klubber, eller klubber fra Berlin, der har vundet Bundesligaen.

Der er rigtig mange store danske fodboldspillere, som har spillet i den tyske Bundesliga gennem tiderne. Blandt de mest nævneværdige er Johnny Hansen, som i starten af 70’erne spillede for Bayern München sammen med blandt andet Franz Beckenbauer og Gerd Müller. Allan Simonsen spillede 178 kampe for Borussia Mönchengladbach inden han blev solgt til Barcelona. Han vandt tre Bundesliga-titler med klubben, og blev i 1977 kåret til Europas bedste fodboldspiller foran Kevin Keegan og Michel Platini. En anden angriber som opnåede stor succes i Bundesligaen var Ebbe Sand. Han blev delt topscorer i Bundesligaen i 2000/2001-sæsonen, og scorede i alt 73 mål i sin Bundesliga-karriere.

Der er dog langt op til rekordholderen for flest scorede mål i Bundesligaen. Den rekord tilhører naturligvis den legendariske Gerd “Bomber” Müller. Han spillede i Bayern München fra 1964-1979 og scorede ikke mindre end 365 mål i Bundesligaen. Det er næsten 100 mål mere end nummer to på listen.

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink