Overvejer du en fodboldweekend til eksempelvis England eller Spanien? Vi giver dig en guide til fodboldrejser i Europa og fem gode bud på den perfekte fodboldweekend i 2023/2024.

fodboldrejser

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Sådan kommer du på fodboldweekend

Tag ud i Europa, se fodbold med dine bedste venner og oplev stemningen på nogle af de største og mest berømte stadions. Sådan lyder noget af opskriften på en god weekend, læs vores guide til din fodboldweekend.

Gode råd om at tage på fodboldweekend

Når tager du fodboldrejse ud i Europa, er der et par gode råd du kan følge til at sikre en god tur og for at få lidt ekstra ud af pengene. Som udgangspunkt gælder det altid om at være i god tid, når du vil ud i Europa og se fodbold, især hvis det gælder de helt store klubber. Hos VisitFootball.dk kan vi også varmt anbefale, at opleve flere kampe på samme rejse, hvis det kan lade sig gøre for dig. På den måde får du lidt ekstra ud af pengene.

Derudover handler fodboldrejser også om at rejse og opleve den lokale (fodbold)kultur, tager du dig tid til dette og følger vores råd i denne guide, får du endnu mere ud af din fodboldtur. Her er vores gode råd til en vellykket fodboldweekend:

  • Bestil billetter, hotel og fly i god tid
  • Se mere end én kamp
  • Tag en forlænget weekend (torsdag-søndag eller fredag-mandag)
  • Tag på stations-tours og klub-museum
  • Oplev den lokale fodboldkultur

Brug vores guides til fodboldrejser og fodboldbilletter, som en god start på din fodboldweekend.


Top 5 destinationer til den perfekte fodboldweekend

Vi giver dig her vores fem bud, på virkeligt fodboldgale steder, hvor du kan få den perfekte fodboldweekend.

1. London

fodboldweekend-london

Klubber: Chelsea FC, Arsenal FC, Tottenham Hotspur, West Ham United, Millwall FC, Fulham FC, Queens Park Rangers, Crystal Palace, Charlton Athletic, Brentford FC, Leyton Orient FC og mange flere i de lavere divisioner.

London er uden tvivl Europas fodboldhovedstad og en perfekt ramme for en fodboldweekend, hvad enten du tager afsted med et par venner, din kæreste, din ægtefælde eller gør en hel familietur ud af fodboldturen. Ikke nok med at nogle af verdens største og mest populære klubber spiller i byen, så er der flere klubber end noget andet sted samlet på så lille et geografisk område. Det betyder også, at hvis du planlægger din fodboldweekend i London i lidt god tid, så kan du faktisk nå at se flere kampe på én weekend. Typisk vil du næsten altid kunne nå både én kamp lørdag og én søndag, men er du rigtig heldig, kan du måske ligefrem nå to kampe på samme dag.

London er også dejlig billig at flyve til fra Danmark, dermed kan du spare lidt på flybilletten. Omvendt er billetpriserne til de store engelske klubber i Premier League relativt høje. De mindre klubber og klubberne i Championship er derimod fornuftige i pris og er du i god tid, kan du blot købe billet via klubbens hjemmeside.

Er du på fodboldweekend i London, bør du også slå et smut forbi - verdens måske mest berømte stadion - Wembley Stadium. På Wembley er der guidede tours alle dage til rimelige priser. Se mere her: Wembley Tours.

Husk...
At gå på de engelske pubber før og efter kampen, her opleves fodboldstemningen også fuld ud. Omkring stadions er altid massevis af fyldte pubber med hjemmeholdets fans og på pubberne i London, kan du som regel også spise et solidt måltid mad. Prøv en pie, en pub-burger eller de berømte fish ’n’ chips.

Læs også: fodboldrejser til London.

2. Rhein/Ruhr-distriktet

fodboldweekend-Signal-Iduna-Park

Klubber: Borussia Dortmund, Schalke 04, MSV Duisburg, 1. FC Køln, Bayer 04 Leverkusen, RW Essen, VfL Bochum, Fortuna Düsseldorf og Borussia Mönchengladbach.

Rhein/Ruhr-distriktet er ikke en by, men derimod et gigantisk industri- og beboelsesområde i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, hvor de største byer er vokset sammen til et kæmpe byområde. I området og grænselandet op til ligger ikke mindre end ni større fodboldklubber. De største og mest kendte er Borussia Dortmund og Schalke 04, men også klubber som Bayer 04 Leverkusen og Borussia Mönchengladbach har indenfor de seneste år leveret gode præstationer i europæisk sammenhæng.

De to største lufthavne i området er Düsseldorf og Køln/Bonn, lejer du derfra en bil, kan du på en weekend typisk nå ihvertfald én kamp hver dag. I Tyskland spiller rigtigt mange klubber for udsolgte stadions, både i 1. Bundesliga og 2. Bundesliga, men i 3. Liga, kan opleve udsolgte stadions og rigtigt mange tilskuere. Derfor skal du ikke være bange for at købe billetter til kampe, som ikke er i 1. Bundesliga, du skal nok få en god fodboldoplevelse alligevel. Alternativt til fly, kan du faktisk gøre turen i bil på en halv dags kørsel. Fra Odense til Düsseldorf, som ligger centralt i området er der kun godt 700 km.

Billetpriserne i Tyskland er holdt yderst rimelige og sammenlignet med f.eks. England, får du rigtigt meget fodboldoplevelse for pengene, da næsten alle stadions er moderne og forholdene gode omkring kampene.

Husk…
At smage den tyske stadionøl og de øvrige kulinariske oplevelser den tyske stadionmad byder på. Currywurst und pommes er en klassiker til fodbold i Tyskland. Omkring stadions finder du mange steder i Tyskland de såkaldte fanhaus, som er fyldte med hjemmeholdets fans og hvor øllet flyder fra hanerne.

Læs også: fodboldrejser til Dortmund og fodboldrejser til Schalke 04.

3. Nordengland

fodboldweekend-manchester

Klubber: Liverpool FC, Everton FC, Manchester United, Manchester City, Leeds United, Sheffield Wednesday, Sheffield United, Newcastle United, Sunderland, Middlesbrough, Blackburn, Preston og Huddersfield.

Nordengland er bogstaveligt talt fyldt med fodboldklubber. Inden for et radius af et par timers kørsel, kan du på en fodboldweekend nå at opleve nogle af de største fodboldklubber i verden. Det billigste er at flyve til Manchester Airport fra København. Manchester er i sig selv en fodboldby, hvor du nærmest ikke kan undgå at der er minimum én kamp hver weekend.

Derudover er Manchester et godt udgangspunkt for at opleve endnu en kamp. Det er nemlig relativt nemt at komme rundt i England, du kan enten leje en bil (husk de kører i venstre side af vejen) eller tage toget rundt. Begge dele er rimeligt nemt og billigt. Der er gode togforbindelser til resten af Nordengland fra Manchester. Kun 55 km mod vest ligger Liverpool, som måske er det mest oplagte at kombinere med en fodboldweekend i Manchester. I Liverpool er der også næste kampgaranti hver weekend, når enten Everton FC eller Liverpool FC spiller hjemmekamp. Alternativt kan du tage mod øst til enten Leeds (70 km) eller Sheffield (60 km) og opleve fodbold i Championship. En sidste mulighed er at tage to timers kørsel nordpå (230 km) til for at se enten Newcastle eller Sunderland.

Husk…
Ligesom i London, skal du huske at opleve de lokale fodboldpubber før og efter kampene, samt bestille et godt måltid mad på pubben. Husk også at mange af de store klubber har stadion-tours og museer, som typisk er åbne på alle dage, undtagen kampdage.

Læs også: fodboldrejser til Manchester United, fodboldrejser til Manchester City og fodboldrejser til Liverpool FC.

4. Barcelona

fodboldweekend-barcelona

Klubber: FC Barcelona og RCD Espanyol.

Barcelona er eneste destination på listen, hvor du ikke kan opleve flere kampe på den samme weekend, da de to klubber i byen aldrig spiller hjemmekamp samme weekend. Til gengæld er Barcelona en af de mest fantastiske fodbold- og turistbyer i Europa. Byen huser FC Barcelona, måske verdens bedste fodboldhold og som turist i Barcelona bliver livet aldrig kedeligt. En fodboldweekend i Barcelona kan blandt andet kombineres med strandferie på byens kilometer lange hvide sandstrande.

Fra Danmark er der relativt mange flyafgange til Barcelona og til rimelige penge også. Hvad enten du flyver til Barcelona og at se Barca på det legendariske Camp Nou (Europas største fodboldstadion) eller RCD Espanyol på deres nybyggede Estadi Cornellà-El Prat, bør du bruge en dag også at besøge førstnævntes museum og tage en tour på Camp Nou. Klubben er byens og Cataloniens stolthed og med at respekt, så er Espanyol ‘lillebror’ i Barcelona.

Hvis du er vild med at se fodboldstadions, kan du på en fodboldweekend i Barcelona også smutte forbi det olympiske stadion på toppen af Montjuïc-bjerget midt i byen. Espanyol spillede en overgang sine hjemmekampe på Estadi Olímpic Lluís Companys.

Husk…
At opleve den lokale fodboldkultur i Barcelona, tag gerne ud i stadionområdet nogle timer før kampstart. Allerede dér, vrimler det med liv og de lokale caféer og tapas-barer er fyldt med fans.

Læs også: fodboldrejser til FC Barcelona, fodboldrejser til Espanyol og rejseguide til byen Barcelona.

5. Norditalien

fodboldweekend-italien

Klubber: AC Milan, Inter, Juventus, Torino, Genoa, Sampdoria, Brescia, Verona, Chievo Verona, Spal, Bologna, Atalanta og Parma.

For den inkarnerede fodboldfan, er en fodboldweekend i Norditalien et sandt mekka af valgmuligheder for at se live fodbold. Tag flyet til Milano og med udgangspunkt i modebyen kan du på en forlænget weekend, med lidt held og planlægning når at opleve 2-3 kampe. I selve Milano er der hver weekend minimum én kamp, når enten AC Milan eller Inter spiller hjemme på San Siro.

Lejer du en bil i Milano, kan du med max. 2-3 timer kørsel til fodbold i mange klassiske fodboldbyer. Selvom italiensk fodbold i nogle år har stået i skyggen af især engelsk og spansk fodbold på europæisk niveau, så har italienerne ikke mistet deres passion for fodboldspillet og deres lokale fodboldklubber.

Det oplagte er at kamp nummer to på din fodboldweekend i Italien er en tur til Torino og se Juventus - den mest vindende klub i Italien nogensinde - på deres nybyggede Juventus Stadium. Er du så heldig at have muligheden for at opleve et Genova-derby, også kaldet Derby della Lanterna, skal du bestemt gribe den. Trods det at ingen af byens to klubber, Sampdoria og Genoa, har specielt stor succes på fodboldbanen, så er byens lokalderby et tilløbsstykke der trækker opmærksomhed fra hele Italien. Bestemt en oplevelse værd.

Et væld af andre italienske klubber ligger i køreafstand fra Milano og kan anbefales som destination for fodboldturisten i jagten på den perfekte fodboldweekend.

Husk…
At opleve den rigtige italienske fodboldstemning på og omkring stadion før kampen. Italienerne gør tingene på deres helt egen måde (ofte gammeldags, men charmerende). Selv smagen af en stadion-espresso (selvfølgelig serveret i en rigtig epsresso-kop) på et italiensk fodboldstadion, overgå de fleste moderne kaffebarer i Danmark.

Læs også: fodboldrejser til Inter, fodboldrejser til Milan og fodboldrejser til Juventus.

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink