Billetguide: Sådan får du El Clásico-billetter til det legendariske opgør mellem FC Barcelona og Real Madrid. Find billetter til El Clásico i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på billetter til El Clásico

Din guide til El Clásico

El Clásico i 2023/2024

El Clásico - verdens største fodboldkamp

Billetter til El Clásico

El Clásico er opgøret mellem FC Barcelona og Real Madrid. De to største og mest succesfulde fodboldklubber i Spanien spillede det første El Clásico helt tilbage i 1902. El Clásico fyldet med traditioner, rivalistering og spænding. En kamp som enhver fodboldfan bør opleve live. Efter Champions League finalen, er El Clásico-kampene de største kampe i den europæiske kampkalender. Som kampe i en national liga, er kampene absolut største og meste eftersprugte i Europa (måske verden).

Billetter til El Clásico-kampene er altid vanvittigt efterspurgte og kan være svære at få fat i. Det er ikke kun de lokale Real- og Barca-fans, som vi ind og se opgøret. Det er fra hele verden af fodboldfans strømmer til enten Santiago Bernabeu i Madrid eller Camp Nou i Barcelona. Prisen på El Clásico-billetter starter ofte ved €500, men måske endda nærmere på €1.000 og så op efter alt efter hvor gode pladserne skal være.

Officielt billetsalg til El Clásico

Det officielle billetsalg til El Clásico kan til tider være til at overse. Ofte fordi der simpelthen ikke når at komme nogen billetter til salg på de officielle hjemmesider, før der er udsolgt. Både Real Madrid og FC Barcelona har et meget stort antal sæsonkortholdere, og ofte skal man ligefrem stå på venteliste i mange år for at få lov til at købe et sæsonkort til klubberne.

Derudover afsættes billetter til sponsorer og rejsebureauer før de kommer i salg. Du kan dog være heldig at finde billetter, men så skal du også holde godt øje med præcis hvornår billetsalget starter og sidde klar ved computeren.

Links til de officielle billetsalg
www.realmadrid.com
www.fcbarcelona.com

Fodboldrejser til El Clásico

En lang række rejsebureauer laver fodboldrejser til El Clásico-kampene, hvor du kan købe hele rejsen som én samlet pakke. Enten med både fly, hotel og kampbillet eller med hotel og kampbillet, hvor du selv står for fly. Fordelen ved at købe pakkerejser gennem et rejsebureau til El Clásico, er først og fremmest at du er sikker på at få billet til kampen. Det kan nemlig være stort set umuligt at købe billetter gennem de officielle salgskanaler.

Nogle rejsebureauer også El Clásico-billetter alene, altså uden fly og hotel-overnatning, hvis du ønsker selv at få få fly og overnatning, kan det være en god løsning, blot at købe billetter via et rejsebureau. Herover kan du finde og sammenligne priser på billetter og fodboldrejser til El Clásico, på VisitFootball.dk finder du kun anerkendte rejsebureauer som sælger El Clásico-billetter.

El Clásico på Santiago Bernabeu i Madrid

Santiago-Bernabeu

Santiago Bernabeu i den nordlige del af Madrid, har plads til hele 85.000 tilskuere og hjemmebane for kongeklubben Real Madrid. Real Madrid har sammen med FC Barcelona altid tiltrukket nogle af de største fodboldstjerner i hele verden, hvilket er med til at give El Clásico endnu en dimension. Det er ikke blot en kamp om tre point i den spanske La Liga, det er heller ikke kun en kamp mellem Spaniens-tro k Real Madrid og catalanske FC Barcelona, det er også kampen mellem (måske) verdens bedste fodboldhold.

Santiago Bernabeu i Madrid er et lukket stadion, hvor alle tribuner er overdækket, samtidig sidder tilskuerne meget tæt på banen. Dette skaber en meget intens stemning på det store stadion. Fra første niveau bag det ene mål, har klubben forsøgt at etablere en tribune for syngende fans. Organiserede fangrupper er desværre blevet et særsyn i nogle af verdens største fodboldklubber, men Real Madrid prøver altså at genindføre de stemningsskabende fangrupper.

El Clásico på Camp Nou i Barcelona

Camp-Nou

I Barcelona spilles El Clásico på FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou, et stadion som er Europas største fodboldstadion med plads til ikke mindre end 99.000 tilskuere. Det gigantiske Camp Nou står endda over for en udvidelse i de kommende år. Atmosfæren på Camp Nou er elektrisk, når spillerne løber på banen modtages de altid af en ny og imponerende tifo, hvor stadion danner et gigantisk og farvestrålende mønster i FC Barcelonas og ofte også Cataloniens farve.

Catalonien er regionen omkring Barcelona, som er en af Spaniens rigeste. Store dele af regionen ønsker selvstændighed fra resten af Spanien, hvilke ofte er årsag til politiske spændinger i Spanien, og som er med til at gøre El Clásico mod kongeklubben fra hovedstaden Madrid endnu mere højspændt.

Pas på falske og sortbørs-billetter

Med den store efterspørgsel og de relativt dyre billetter, følger desværre også både falske og sortbørs-billetter til El Clásico. Det kan til tider være svært at gennemskue om billetter er falske, men generelt skal man være påpasselig med at købe billetter på gaden udenfor stadion. Køb enten via klubbernes hjemmeside (hvis muligt) eller via de rejsebureauer som arrangerer fodboldrejser til El Clásico, så er du sikker på at få ægte billetter.

Læs mere

Wikipedia om El Clásico