Guide til fodboldrejser med børn: Vil du give dine børn den ultimative fodboldoplevelse? Her er den ultimative rejseguide til fodboldrejser med børn i 2023/2024.

fodboldrejser

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Om fodboldrejser med børn

At tage sine børn (eller barn) med på en fodboldtur til udlandet, kan være noget som enhver forældre drømmer om. Måske lige så meget som dine børn drømme om at opleve Messi, Ronaldo og Zlatan i levende live på et af Europas mægtige fodboldstadions. Til dig som gerne vil give dine børn eller barn denne fodboldoplevelse, har vi skrevet denne guide.

Vælg den rigtige klub

Billetter til El ClásicoFørst og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige klub, altså den hvor dit barns helt store idoler spiller (hint: kig efter plakaterne på børneværelser, hvis du er i tvivl). Børn er rimeligt taknemmelige og vil blive glade for enhver fodboldrejse med deres mor, far eller hele familien. Dog vil det være prikken over i’et hvis du kan vælge den helt rigtige klub. Du er dog ikke så meget i tvivl, hvis du har et barn som er vildt med fodbold.

Vi har skrevet specifikke rejseguides til langt de fleste storklubber i Europa, du finder listen over rejseguides til alle klubberne her: fodboldklubber. Ved du blot hvilket land du gerne vil til, så kan du finde rejseguides til de store fodboldlande her: fodboldlande.

Hvordan kommer du afsted?

Fodboldrejser flyNår du har valgt hvilke klub du gerne vil tage dit barn med på fodboldrejse til, kan du begynde at planlægge selve rejsen. Går turen enten til England, Spanien eller Italien, er det oplagt at flyve. Her kan du læse flere gode råd om: fodboldrejser med fly.

Er turen knap så lang, kan det ofte betale sig at køre selv. Langt de fleste klubber i enten Tyskland, Holland eller Frankrig kan faktisk nås med en god dags kørsel. Vælger du bilen, kan du finde et par gode råd til turen her: De 11 (+ én) bedste kør-selv-fodboldrejser med bil.

En sidste mulighed er at tage toget på fodboldrejsen med dine børn, hvilket dog både tager lidt længere tid en fly og er mere omstændigt end at køre selv. Omvendt kan det være en mere afslappet tur for alle, medmindre I skal skifte tog flere gange undervejs. Det kan anbefales at tage toget på fodboldture til byer, hvor der er færrest muligt stop undervejs, hvilket gør turen meget lettere.

Er det ikke dyrt?

Det er en myte at fodboldrejser med børn, behøver være dyre og meget omkostningsfulde. Prisen afhænger helt af hvilket transportmiddel du vælger og samtidig af hvilket klub I gerne vil se. Generelt er England det dyreste fodboldlande at tage til, men også et af de mest populære. Tyskland er rigtigt billigt, og her får du altid en stor fodboldoplevelse med udsolgte stadions.

Vi har lavet en hel prisguide til de forskellige lande, hvor du kan sammenligne prisniveauer på fodboldrejser. Du finder prisguiden her: billige fodboldrejser.

Sådan får du fodboldbilletter

fodboldbilletterNår du tager på fodboldtur med børn, skal du ofte skaffe billetter til et eller flere børn, dig selv og måske din ægtefælle/kæreste. Da mange af de store fodboldkampe rundt om i Europa ofte bliver udsolgt, kan det kræve lidt arbejde eksempelvis at skaffe fire fodboldbilletter ved siden af hinanden. Koden til dette er at starte i god tid. Jo før, jo bedre faktisk. Det bedste råd her er, at starte på hjemmeholdet hjemmeside. Holde øje med hvornår billetterne bliver sat til salg (typiske ca. en til to måneder før kampen) og så ellers være klar med kreditkortet når online salget starter.

Mange klubber har medlemsklubber, som du med fordel kan melde dig ind i på forhånd og derved få forkøbsret til fodboldbilletter. Husk dog at holde øje med hvor mange billetter du får forkøbsret til. Typisk er det én eller to billetter og sjældent fire.

I vores store guide til at skaffe fodboldbilletter, finder du links til billetkøb hos langt de fleste storklubber.

Fordele ved ‘pakkerejser’ med et rejsebureau

Et alternativ til at arrangere hele fodboldrejsen selv, er at købe en samlet fodboldrejse gennem et rejsebureau. Der findes en række danske rejsebureauer som er specialister i fodboldrejser. Fordelen ved at bruge et rejsebureau, er at kan lave hele fodboldturen som en ‘pakkerejse’, som er inkl. kampbillet, hotel og i nogle tilfælde også fly. Dermed slipper du for besvær med at købe kampbilletter, booke hotel, og bestille flybilletter.

Her på VisitFootball.dk kan du sammenlign priser fra flere rejsebureauer til stort set alle kampe. Du kan enten start med at vælge kamp ud fra de mest populære kampe eller finde og sammenligne priser på fodboldrejser til den klub, I gerne vil se ved at starte her: fodboldklubber.

Hvis du selv vil booke fly eller laver en kør-selv fodboldtur, så kan du faktisk også med fordel kombinerer det med en ‘pakkerejse’ fra et rejsebureau. De fleste sælger nemlig også rejserne hvor kampbillet og hotel er indeholdt i pakken. Dvs. turen fly eller anden transport. Igen slipper du altså for at skulle købe fodboldbilletter og hotel selv.

Husk de ekstra oplevelser

man-u-omk2Vores sidste gode råd til fodboldrejser med børn, er at huske alle de ekstra oplevelser der også findes - foruden selve kampen. Husk at fodboldglade børn ikke kan få nok fodbold på sådan en tur. Langt de fleste storklubber har et museum og en rundvisning/tour på deres stadion. Dette kan du ofte nå dagen før eller efter kampen, alt efter hvor mange dage I er afsted. Information om rundvisninger og museum har vi også samlet under de hver klub-rejseguide.

Derudover kan børn ikke få nok af fodboldtrøjer og andre souvenirs fra deres favoritklub. Selvom prisen for fodboldtrøjer til tider kan virke absurd høje, kan det være en god investering i glade børn. Sidst men ikke mindst huske at tage en masse billeder med dine børn både på stadion, uden for stadion, før, under og efter kampen. Billeder er gode til at holde minderne om turen i live langt ind i fremtiden - måske også på Facebook, Instagram osv.

Hvor vil I hen?

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink