Fodboldrejser til Roma byder på det legendariske Stadio Olimpico med plads til 73.000 tilskuere og en af verdens smukkeste fodboldbyer. Fin din fodboldrejse til Roma i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til AS Roma

Associazione Sportiva Roma

Grundlagt: 1927
Kælenavn: Giallorossi og Lupi

Beliggenhed: Rom, Italien
Stadion: Stadio Olimpico (72.698 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.asroma.com/tickets

Om fodboldrejser til Roma

AS Roma er Roms fodboldklub hvis man spørger Roma-fans eller som de kaldes på italiensk romanisti. På din fodboldrejse til Rom er du dog ikke i tvivl om at byen huser to af verdens helt store fodboldklubber. En del af Romas identitet ligger uundgåeligt i modsætningsforholdet til de evige lokale arvefjender fra SS Lazio. Man kan ikke fortælle hele historien om AS Roma uden at nævne Lazio. AS Roma ser sig selv som den ægte Rom-klub og Lazio som en tilflytter-klub. Romas fans argumentere altid for, at de fleste af Lazios fans (laziali), kommer fra Roms forstæder og ikke er rigtige romere.

Opgøret mellem byens to store klubber, som i øvrigt deler Stadio Olimpico mellem sig, kaldes Derby della Capitale og er et af de mest berømte opgør i verden. Går din fodboldrejse til AS Roma og et lokalopgør mod Lazio, venter der en fodbold- og stemningsmæssig oplevelse af de helt store.

Finalen i Coppa Italia 2013, SS Lazio - AS Roma

Romas mest fanatiske fans holder til i den sydlige ende af Stadio Olimpico, også kaldet Curva Sud. En af de ting, som gør fodbold i Rom helt speciel er tilhængernes betydning. Romas fans betyder meget for klubben og ikke mindst er deres magt i klubben nærmest utroligt set fra et dansk perspektiv. I Italien går klubbernes mest dedikerede fans under betegnelsen ultras. AS Romas ultras sætter altid et utroligt præg på stemningen, både vokalt og visuelt. Dét i sig selv er fodboldrejsen værd.

Et eksempel på Roma tilhængernes betydning og magt, blev åbenlyst for hele verden i 2004. Kort inde i anden halvleg af lokalderbyet mod Lazio bestemte Romas ultras sig for, at kampen skulle standses. Kampen blev standset, men ikke med uroligheder som man måske kunne forvente. Nej tre mænd gik fra Romas tribune direkte ind på banen, tilkaldte Romas legendariske anfører Francisco Totti og bad ham få kampen standset.

Utroligt nok var dette præcis hvad der skete. Kampen blev standset og ikke genoptaget. Baggrunden var at der gik rygter på tribunen om, at en dreng var blevet dræbt af politiet før kampen. Drengen var kun besvimet, men det viste tilhængerne ikke på det tidspunkt, så de satte sig for at vise deres magt og få en af de største kampe i europæisk fodbold afbrudt. En undrende og måbende fodboldverden så til mens det surrealistiske scenarie udspillede sig. Velkommen til Rom.

Scener som ovenstående er selvfølgelig ikke hverdagskost i Rom eller resten af Italien, men tilhængerne har generelt en utrolig magt og indflydelse på klubberne i Italien og især i AS Roma er den udtalt. Et faktum der kun gør fodboldrejser til Roma endnu mere fascinerende og spændende. Det skal dog nævnes at det er meget fredeligt og sikkert at tage til Roma-kampe.

Læs mere om AS Roma-billetter.

Sådan kommer du til Stadio Olimpico

Romas hjemmebane Stadio Olimpico ligger i det nordlige Rom, tæt på floden Tiberen som løber gennem Rom. Stadio Olimpico er den del af det større Foro Italico sportskomplekset.

Stadio Olimpico ligger ca. 5 km nord for centrum af Rom og har ingen nærliggende metro stationer. Den nemmeste måde at komme til stadion på er ved at tage metro til Flaminio st. der ligger lige ved Piazza del Popolo, derfra er der ca 3,5 km til fods eller tag sporvogn nr. 2 til endestationen ved Piazza Mancini. Kryds Tiberen via broen Ponte Duca d’Aosta og så står man ved Stadio Olimpico.

Stadio della Roma (nyt stadion på vej)

AS Roma planlægger opførsel af et nyt stadion i det sydlige Rom, som skal hedde Stadio della Roma. Projektet er dog ikke endelige godkendt af de lokale myndigheder. Læs mere om projektet her: www.stadiodellaroma.com

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink