Billetguide: Den ultimative guide til køb af fodboldbilletter i 2023/2024. Find info, priser og links til køb af billetter, til alle Europa store fodboldklubber.

fodboldbilletter

Når du vil købe fodboldbilletter til kampe rundt om i Europa, kan du hjælpe dig selv på vejen med denne guide. Vi har samlet en info, prisniveau og links til billetkøb for mange af de store fodboldklubber.

Denne guide er opdelt efter, hvilket land du søger fodboldbillet til. Der er store forskelle på restriktioner, priser og den måde man kan købe fodboldbilletter på i de forskellige lande. Guiden omhandler desuden kun køb af selve kampbilletten, ønsker du en samlet ‘pakkerejse’ hvor du også få fly og hotel med i prisen, kan du læse mere her: fodboldrejser eller finde rejseguides til din favoritklub her: fodboldklubber.

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vælg klub

Sammenlign billetpriser på populære kampe

Guide til fodboldbilletter

Fodboldbilletter England

Billetter til kampe i England er ofte de mest efterspurgte og prisniveauet er et af de højeste i Europa. Premier League kaldes ofte for verdens stærkeste liga og de engelske klubber er blandt de rigeste. Dét har desværre også medført en voldsomt stigning i billetpriserne gennem de sidste 10-20 år. Når dette er sagt, er fodbold i England en stor oplevelse og intensiteten i kampene er højere end noget andet sted.

Den engelske fodboldstemning er berømt i hele verden og den findes i bedste velgående uden for stadion. Man skal endelig ikke snyde sig selv for et besøg på pub før og efter kampene. Desværre er stemningen på stadion ikke den samme som i før i tiden på alle stadions. Især nogle af de helt store klubber “lider” lidt under af et stort antal turister på stadion. Dét samt de højere billetpriser har givet en anden type tilskuere til kampene og stemningen har ændret sig nogle steder. I mindre klubber, især dem som spiller i lavere rækker end Premier League, finder man dog stadig den klassiske engelske fodboldstemning hele vejen rundt.

Når man køber billetter i England skal man være opmærksom på, at stort set alle klubber har oprettet såkaldte medlemsklubber, som det kan være en fordel at melde sig ind i. Medlemsklubberne ligner hinanden fra klub til klub, og normalt betaler man et beløb for et medlemskab pr. sæson/år. Dette giver blandt andet adgang til kunne købe billetter før de bliver sat til salg for alle andre. Skal man kun have fodboldbilletter til en enkelt kamp, kan man overveje om det er pengene værd, men ser man eksempelvis den samme klub flere gange på en sæson, kan det ofte godt betale sig, at melde sig ind i klubbens medlemsklub. Alt billetsalg og indmeldelse i medlemsklubber foregår via klubbernes hjemmesider.

Læs også fodboldrejser til England.

Klub Prisniveau* Officielt billetsalg
Manchester United £31-53 eticketing.co.uk
Manchester City £37-58 tickets.mcfc.co.uk
Liverpool FC £37-59 liverpoolfc.com
Everton FC £33-47 evertonfc.com
Chelsea FC £41-87 chelseafc.com
Arsenal FC £27-97 eticketing.co.uk
Tottenham Hotspur FC £32-81 tottenham-hotspur.com
West Ham United £20-75 whufc.com
Queens Park Rangers FC £22-37 qpr.co.uk
Crystal Palace FC £25-45 cpfc.co.uk
Aston Villa FC £20-42 avfc.co.uk

Fodboldbilletter Spanien

I Spanien er det relativt billigt at købe fodboldbilletter, bortset fra når det gælder det klassiske El Clásico-opgør mellem FC Barcelona og Real Madrid. Til El Clásico når priserne en del højere op end de sædvanlige priser. Når de to klubber møder Atletico Madrid kan priserne også være en del højere. Men derudover er det ofte relativt billigt - også at se topklubbernes kampe.

Ethvert land har sin egen fodboldkultur - dette gælder også Spanien. Her er tilskuerne vant til flot og underholdende fodbold, samt ofte mange mål. Stemningen på de spanske stadions kan variere ligesom i alle andre lande. De to store klubber, FC Barcelona og Real Madrid lider på den front, ligesom i England, under turisternes indtog og de aktive fangrupper er nærmest forsvundet set i forhold til for 10-15 år siden. Derimod har mange andre klubber en fantastisk lydkulisse omkring deres kampe, her kan nævnes Atletico Madrid og Athletic Bilbao.

Når du sørger fodboldbilletter til kampe i Spanien, skal du være opmærksom på at flere og flere klubber er begyndt at oprette medlemsklubber (som i England), hvor man køber et sæson-/årsmedlemskab og så får ret til at købe billetter før alle andre. Bortset fra de helt store kampe, er det dog ofte relativt nemt at købe fodboldbilletter i Spanien. Blandet andet har nogle klubber et samarbejde med banker, så man i udvalgte hæveautomater kan hente og printe fodboldbilletter selv, efter man har købt dem online. Dette gælder blandt andet Real Madrid.

Læs også fodboldrejser til Spanien.

Klub Prisniveau* Officielt billetsalg
FC Barcelona €25-500+ fcbarcelona.com
Real Madrid €30-500+ realmadrid.com
Atletico Madrid €30-500+ club-atletico-de-madrid.com
Valencia CF €10-65 valenciacf.com

Fodboldbilletter Italien

Som med alt andet “spiller” Italien efter sine helt egne regler - også når det gælder fodboldbilletter. Italien er elsket af mange danskere for sin charme og varme, også hadet for sit, til tider, uforståelige bureaukrati. Første ting som man skal være særdeles opmærksom på ved køb af fodboldbilletter i Italien er at alle billetter skal have påtrykt navn på indehaveren, samt at man ved indgangen skal vise matchende legitimation (pas/kørekort). I sæsonen 2009/10 blev det såkaldte “Tessera del tifoso” indført, hvilket er et landsdækkende supporter ID-kort som skulle sætte en stopper for tilskuerballade til kampene. Rejser man som udebanefan i Italien er dette kort obligatorisk for at kunne købe billet. Som turist, der ønsker at købe billet online til kampe i Italien kan det nogle gange volde lidt problemer. Det afhænger af hvilken klub og hvilket online salgssystem der er tale om.

Et godt råd til køb af fodboldbilletter i Italien, er at man i god tid forsøger via hjemmeholdets hjemmeside. Ofte kan det lykkes at købe billetter herigennem. Lykkes det ikke, kan man forsøge at kontakte klubbens salgskontor (italienerne er blevet gode til engelsk, så prøv på mail). Støder man stadig på udfordringer kan man stort set altid finde fodboldbilletter til Italien til rimelige penge hos et af de specielle rejsebureauer, som også arrangerer deciderede fodboldrejser.

Italien lider lidt under manglende tilskueropbakning i nogle klubber, hvilket betyder at selv de helt store opgør ofte ikke er udsolgt. Derfor kan det faktisk være en mulighed at købe billet i dagene op til kampen i klubbens billetkontor i Italien. Især hvis der er tale om mindre klubber, er dette stort set altid muligt. Nogle steder sælger de dog ikke billetter på kampedagen, medmindre man kan fremvis ID på at man bor fast i byen. Denne foranstaltning er en del af “Tessera del tifoso”, for at undgå at udeholdet fans køber billet til forkerte afsnit på kampdagen. Desværre noget turister kan lide under. Prøv derfor i dagene op til kampen, hvis man er i byen. Generelt frarådes det at købe billetter på gaden, gør man det alligevel, kan man mange steder få ændret navnet på billetter i klubbens salgskontor før kampen.

Læs også fodboldrejser til Italien.

Klub Prisniveau* Officielt billetsalg
AC Milan €19-395 acmilan.com
FC Inter €20-427 inter.it
Juventus FC €40-130 juventus.com
AS Roma €25-120 asroma.it
SS Lazio €20-150 sslazio.it

Fodboldbilletter Tyskland

Fodboldbilletter i Tyskland er overraskende billige. Overraskende fordi selv de store klubber sælger deres billetter til faste lave priser til mange kampe. Selvfølgelig stiger billetpriserne til topkampe, men i Tyskland har mange klubber besluttet at fodbold skal være for alle og holdt billetpriserne meget lave - især for deres faste fans. Dette betyder også at stort set alle kampe i Tysklands tre bedste ligaer altid er udsolgt.

Mange tyske klubber har lavet en strategi, om at det skal være billigt at gå til fodbold, til gengæld har de lavet virkelig gode forhold for alle fans, lige fra de fine VIP-lounges, over familietribunen til de mest dedikerede fans bag målene. Efter tysk tradition er alt velorganiseret og trods lave billetpriser, henter klubberne en enorm opsætning ind på et stort salg af mad og drikkevarer til kampene, hvor alt er nemt og hurtig for tilskuerne, med mange boder og et stort udvalg. Kort sagt, det er en fornøjelse at gå til fodbold i Tyskland.

Fodboldbilletter til Tyskland kan købes via klubbernes hjemmesider, uden restriktioner som turist. Værd at bemærke er dog, at man skal være i rigtig god tid. Som sagt bliver kampene stort set altid udsolgt, så tjek klubbernes hjemmesider så snart billetterne kommer til salg (ofte 1-2 måneder før kampen). Flere tyske klubber er også begyndt med medlemsklubber, som i England og Spanien, derfor kan det nogle gange være en fordel at melde sig ind i klubbens medlemsklub, især hvis skal se den samme klub flere gange på en sæson eller vil være helt sikker på at få billet.

Læs også fodboldrejser til Tyskland.

Klub Prisniveau* Officielt billetsalg
Bayern München €15-70 fcbayern.de
Borussia Dortmund €15-80 bvb.de
Hamburger SV €20-84 hsv.de
Hertha Berlin €12-72 eventimsports.de
Schalke 04 €15-52 schalke04.de

Fodboldbilletter til øvrige klubber

Klub Prisniveau* Officielt billetsalg
Celtic FC £15-35 celticfc.net
Paris Saint-Germain €30-200 billetterie.psg.fr
Ajax Amsterdam €49-180 visitajax.com

* VisitFootball.dk tager forbehold for prisændringer. Alle priser er angivet for voksne i den lokale liga, dvs. der kan være andre priser til europæiske kampe (CL/EL).

Mangler vi info om en bestemt klub du søger eller har du forslag til klubber vi skal tilføje, så send os en mail på info@visitfootball.dk

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink