Oplev FC Inter (Inter Milano) på det gigantiske Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) med plads til 75.000 tilskuere. Start din fodboldrejse til Inter i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Inter FC

Football Club Internazionale Milano

Grundlagt: 1908
Kælenavn: I Nerazzurri

Beliggenhed: Milano, Italien
Stadion: Giuseppe Meazza (75.923 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.inter.it/tickets

Om fodboldrejser til Inter

Inter Milan, FC Internazionale Milano eller blot Inter, er de navne som klubben fra Milano typisk går under. Inter spiller sine hjemmekampe på Giuseppe Meazza, et stadion som klubben deler med lokalrivalerne fra AC Milan og som også går under navnet San Siro. Inter er en af de store norditalienske klubber og har historisk set været et af de dominerende hold i Serie A. Klubben har iøvrigt aldrig nogensinde prøvet at rykke ned.

Inters storhedstid var i midten og slutningen af nullerne, senest i 2010, hvor man vandt ikke mindre end fem titler, nemlig det italienske mesterskab i Serie A, den italienske pokalturnering (Coppa Italia), den italienske super cup (Supercoppa Italiana), Champions League og FIFA’s VM for klubhold. En præsentation som bliver svær at overgå i fremtiden. Holdet vandt dog sin seneste titel i 2021, og holdet har været i generel fremgang de sidste par sæsoner. Netop antallet af titler er meget vigtigt for italienske klubber og især deres fans. For hvert 10. mesterskab en klub har vundet må den bære én stjerne over sit logo. Inter har i alt vundet 19 mesterskaber og bæret derfor én enkelt stjerne, det samme som AC Milan, mens Juventus er på 30 mesterskaber og derfor bærer hele tre stjerner over sit logo.

fodboldrejser inter

En fodboldrejse til Inter en oplevelse værd og klubben spiller i gennemsnit sin hjemmekampe foran mere end 46.000 tilskuere. Er du så heldig at kunne opleve Milano-derbyet mod AC Milan, også kaldet Derby della Madonnina, kan der dog forventes udsolgt på det gigantiske stadion med plads til 75.000 tilskuere. Inter mest hardcore fans holder til på Giuseppe Meazzas Curva Nord hvorfra de styrer stemningen og ofte udfører flotte tifoer.

Ud over lokalrivalerne fra AC Milan, er Juventus en af Inters helt store rivaler. Rivaliseringen mellem de to klubber skyldes dels at begge klubber ofte kæmper med om mesterskabet og dels af de to byer Milano og Torino ligger relativt tæt på hinanden og kæmper om at være Norditaliens førende fodboldby. Kampene mellem Inter og Juventus har fået tilnavnet Derby d'Italia, fri oversat til “Italiens derby”. Intet mindre. Sandsynligvis er det de to klubber, som har fundet på betegnelsen og selve navnet vidner både om de to klubbers betydning i italiensk fodbold, men også om deres selvopfattelse som de vigtigste klubber i Italien.

Fodboldrejser til Inter kan fint kombineres med en weekend i storbyen Milano. Flere flyselskaber flyver til Milano ganske billigt og en returbillet til under 1.000 kr. kan godt lade sig gøre. Byens status som Italiens industri- og modehovedstad gør flyforbindelserne særdeles gode og byen betjenes af hele tre lufthavne. Rejser du til Milano for at opleve Inter, bør du ikke snyde dig selv for et par dage i byen. Milano er (måske) modeby nummer 1 i verden og har du en kæreste/hustru med på din fodboldrejse, kan shopping-lysten stilles uden sidestykke i Milano.

san-siro-milano-air

Sådan kommer du til Giuseppe Meazza (San Siro)

FC Inters hjemmebane Giuseppe Meazza er placeret i det vestlige Milano i bydelen San Siro, ca. 5 km fra centrum af Milano. Med taxa kan turen gøres for ca. 15-25€.

Benytter du offentligt transport kan du enten at tage metro 1 fra Duomo til Lotto Fiera, derfra gå ca. 15 min. til Giuseppe Meazza. Du kan også tage sporvogn 16 fra Duomo til stoppet ved Piazzale Segesta (ca. 20 min gang til Giuseppe Meazza).

Under Milano bliver en forlængelse af metro 5 etableret og skal stå færdig i 20015 efter planen. Metro-linjen får stop direkte ved Giuseppe Meazza/San Siro.

Ekstra FC Inter

San Siro Museum & Tour

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink