Fodboldrejser til Tyskland: Oplev live fodbold på de berømte stadions i Dortmund, München, Berlin og Hamborg. Find alle fodboldrejser til Tyskland i 2023/2024 her.

Rejsguides til tyske fodboldklubber

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Tyskland

Fodboldrejser til Tyskland

Fodboldrejser til Tyskland byder på (næsten) altid udsolgte stadions og fantastiske fans. Bundesliga-kampene er organiseret bedre end noget sted i verden, hvilket gør fodboldoplevelsen komplet. Start din fodboldrejse til Tyskland her.

Fodboldture generelt er efterhånden blevet rigtigt populære i Danmark, det gælder også fodboldture til Tyskland. Traditionelt set har det altid primært været fodboldrejser til England og Spanien (og til dels Italien), som har været efterspurgt i Danmark. Dog har flere og flere fået øjnene op for Tyskland som fodbold-rejsemål og ikke uden grund. I Tyskland har de formået og forstået at gøre det til en god helhedsoplevelse at tage til live fodbold. Både før, under og efter kampene er der gjort noget ud af at tilskuerne har gode forhold.

Er man på fodboldtur til Tyskland, vil man virkelige opleve forskellen på hvor organiseret og professionelt et setup de har til alle kampe. Det gælder både adgangsforhold (parkering og offentlig transport er planlagt godt), der er masser af steder omkring og på stadion at få mad og drikkevarer (både lang tid før og efter kampene) og så er der plads til alle typer tilskuere, hvilket giver en god stemning på stadion. Lige fra familierne på langsiden, VIPs i lounger, billige billetter til unge og studerende og gode forhold for de organiserede og mere hardcore fangrupper, som virkelig skaber stemningen.

Den tyske Bundesliga har det højeste tilskuergennemsnit i Europa og det er ikke blot nogle enkelte klubber som trækker dette gennemsnit op. Stort set alle klubber i de tre bedste rækker (1. Bundesliga, 2. Bundesliga og 3. Liga), spiller for enten udsolgte stadions eller ihvertfald med meget pæne tilskuertal. Generelt kan man konstatere, at tyskerne er vilde med at gå til live sport, f.eks. spiller de tyske håndbold- og ishockey-klubber også for stort set fyldte haller. Fodbold er dog det mest populære sport i Tyskland og som dansker bliver man virkelig overrasket, når der er 20.000 tilskuere til en kamp i 3. Liga.

Tager man top 10 klubber i Europa fra sæsonen 2013/14 med højst tilskuergennemsnit er seks af de ti klubber tyske. Dortmund er klart nummer 1 i Europa med over 80.000 tilskuere i gennemsnit, hvilket ikke engang de to spanske giganter FC Barcelona eller Real Madrid kan hamle op med, trods større stadions. Samlet set havde den tyske Bundesliga i sæsonen 2013/14 et gennemsnit på 43.502 tilskuere. Nummer to, Premier League i England havde til sammenligning næsten 7.000 færre, nemlig 36.657 tilskuere. En liga som ellers er det mest højprofilerede i Europa, sammen med La Liga i Spanien.

Alene de meget høje tilskuertal fortæller noget om tyskerne passion for fodbold. En passion, som på mange måder gennemsyre alt omkring de tyske fodboldkampe og virkelig gør det til en stor oplevelse at tage på fodboldrejse til Tyskland.

fodboldrejser-bundesliga

Fodboldrejser til Tyskland med fly

At tage på fodboldrejser til Tyskland med fly er relativt nemt, da der både er mange afgang og priserne er beskedne. Især fra Københavns Lufthavn er der mange og billige forbindelser til de store fodboldbyer i Tyskland. De virkeligt billige destinationer Berlin og Hamborg, hvor man kommer retur for ned til 500-600 kr. hvis man er ude i god tid med bestilling af flybilletter. Til sammenligning skal også nævnes, at man kan komme til Berlin og Hamborg, med både rutebusser (F.eks. Gråhundbus eller Eurolines) og tog (DSB/DB) for et par hundrede kroner, som et alternativ til fly eller bil.

Vil du med fly til kampe enten i Dortmund eller Schalke 04, er den første lufthavn i området Düsseldorf, hvor der er flest forbindelser til Danmark. Dog ligger der også en række andre lufthavne i området, hvor der i enkelte tilfælde kan være fly til. Ud over Dortmund og Schalke ligger der i området omkring Düsseldorf utallige andre klubber i de tre bedste tyske ligaer, hvorfor en fodboldrejse hertil nemt kan kombineres med en eller flere fodboldkampe i Tyskland. Af klubber (ud over Dortmund og Schalke 04) i området kan nævnes (i en radius af 50-70 km), MSV Duisburg, 1. FC Køln, Bayer 04 Leverkusen, RW Essen, VfL Bochum, Fortuna Düsseldorf og Borussia Mönchengladbach.

Nedenstående priser på fly til sammenligning er pr. person fra fredag-søndag (tur/retur)*.

Fra København
Berlin: 500-1.000 kr. (direkte)
Hamborg: 600-1.000 kr. (direkte/1 stop)
Düsseldorf: 800-1.200 kr. (direkte)
München: 1.100-2.000 kr (direkte/1 stop)

Fra Billund
Berlin: 1.200-1.500 kr. (1 stop)
Hamborg: 1.200-1.500 kr. (1 stop)
Düsseldorf: 1.100-1.500 kr. (1 stop)
München: 1.500-2.200 kr. (1 stop)

Fra Aalborg
Berlin: 1.200-1.500 kr. (1 stop)
Hamborg: 1.200-1.500 kr. (1 stop)
Düsseldorf: 1.200-1.500 kr. (1 stop)
München: 1.500-2.100 kr. (1 stop)

* Bemærk at priserne kan variere og at ovenstående blot er eksempler på prisniveauer.

En anden måde at komme på fodboldrejser til Tyskland med fly på er ved at købe en samlet “pakkerejse” gennem et af de mange danske rejsebureauer. Køber man en samlet fodboldrejse gennem et rejsebureau, får man typisk både fodboldbillet, hotel (1-2 overnatninger) og flybillet (ofte som tilkøb). På den måde slipper man for selv at skulle arrangere fodboldrejsen. Se links til rejsebureauer længere oppe på denne side.

bayer-leverkusen-fans

Billige fodboldrejser til Tyskland

Når du søger billige fodboldrejser til Bundesliga i Tyskland har du overordnet to muligheder. Enten kan du selv arrangere en billige fodboldtur, især hvis I er flere som rejser sammen kan det gøres billige. Eller også kan du købe en samlet fodboldrejse hos et rejsebureau som er billig. Billig er jo et relativt og subjektivt begreb, men de billigste fodboldrejser til Tyskland koster fra ca. 1.500 kr og op efter. Bemærk det er uden fly og ikke alle kampe kan købes til den pris. Inkl. fly ligger prisen for en fodboldrejse til Tyskland på ca. 2.500-4.000 kr. eller mere.

Vil du selv arrangere din fodboldrejse, skal du blot huske tre vigtige ting, som skal planlægges. Transport (fly, bil, tog eller bus), overnatning (hotel eller privat leje) og så fodboldbilletter. Transport og overnatning kan gøres rimeligt billigt i Tyskland, hvor priserne generelt er lavere end i Danmark, også på mad og drikkevarer. Efter efter lyst og temperament kan transport selv arrangeres med nogle af de muligheder, som også er nævnt tidligere på denne side. Det sværeste at få styr på et fodboldbilletter, hvor det gælder om at være ude i god tid.

De fleste tyske klubber har som nævnt, mange tilskuere til deres kampe. Dermed ikke sagt at alle kampe er udsolgt, men f.eks. Dortmunds kampe er virkelig svære at få billetter til. Vær derfor i god tid og brug altid klubbernes egne hjemmesider til at undersøge billetter i første omgang. Du kan finde links til de enkelt klubbers billetbestilling ved at klikke dig videre ind under den enkelte klub, her på siden. Det bedste råd er altid, at være i god tid, så er muligheden for at billetter størst.

Endnu en fordel ved at tage på fodboldrejse til Tyskland er den korte afstand fra Danmark. Med blot en halv til en hel dags kørsel, kan man stort set nå alle klubber i Tyskland, uanset hvor i Danmark man bor. Til sammenligning er her samlet afstande i bil til de største fodboldbyer i Tyskland.

Fra København
Berlin: 440 km (Færge Gedser-Rostock)
Hamborg: 330 km (Færge Rødby-Puttgarden)
Dortmund/Schalke: 680 km (Færge Rødby-Puttgarden)
München: 980 km (Færge Gedser-Rostock)

Fra Aalborg
Berlin: 730 km
Hamborg: 450 km
Dortmund/Schalke: 780 km
München: 1.225 km

Fra Odense
Berlin: 590 km
Hamborg: 310 km
Dortmund/Schalke: 645 km
München: 1.080 km

Fra Århus
Berlin: 620 km
Hamborg: 340 km
Dortmund/Schalke: 670 km
München: 1.115 km

Her ligger de store tyske klubber

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink