Søger du fodboldkampe i Italien? Find og sammenlign priser på fodboldrejser og billetter til 2023/2024-kampe Italien her.

På denne side finder du en oversigt over fodboldkampe i Italien, som du kan købe fodboldrejser og fodboldbilletter til, fra forskellige rejsebureauer. Oversigten er opdateret med alle kommende fodboldkampe i Italien, hvor vores partnere tilbyder rejser og som spilles Serie A, Coppa Italia, samt evt. Champions League og Europa League.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser og billetter til kampe i Italien

Guide til fodboldkampe i Italien

Fodbold i ‘støvlelandet’ er en oplevelse som er helt særlig og adskiller sig væsentligt fra fodbold i andre lande. Som med så meget andet, gør italienerne tingene på deres egen måde og spiller efter deres egne regler. Således også når det gælder fodboldkampe på stadion. Modsat de regelrette Tyskland og England, er stadionoplevelsen i Italien ofte lidt mere kaotisk, men ikke mindre charmerende.

Italiensk fodbolds storhedstid i 1990’erne er forbi og landet er sportsligt blevet overhalet af mange af de andre store fodboldlande i Europa, men det har ikke gjort italienernes fodboldpassion mindre og deres egen optik er de stadig verdens bedste fodboldland. Kan man andet end at elske dem for det? Stadions i Italien er lidt mere slidte end i andre store fodboldlande og listen af nye moderne stadions er kort. Men til gengæld finder man noget mere ægte og charmerende i Italien. Især i England og Tyskland har de nye stadions en tendens til alle at ligne hinanden og alt er så velorganiseret.

Italien har skam også styr på tingene, men på deres egen måde. Fodboldkampe i Italien spilles med enorm passion og vilje, både på banen men også fra tribunerne. Landet har utroligt mange stolte klubber på kryds og tværs med en stor tilhængerskare. Derfor er mange kampe også utroligt intense og spændingsfyldte. Italienske fodboldfans har en god hukommelse og alle opgør bære præg af de hvad der skete i de tidligere kampe mellem klubberne. Fans husker uretfærdige dommerkendelser, heldige mål i overtiden og lignende episoder, som kan sætte sindene i kog.

De store opgør i Italien er mange og der spilles et utroligt antal derby-kampe, som har fået deres eget navn. ‘Derby della Capitale’ mellem Lazio og Roma er måske sammen med Milano-derbyet de største kampe i sæsonen. Se listen over de mest berømte italienske derbys her:

Derby della Capitale (Rom-derby mellem Roma-Lazio)
Derby della Madonnina (Milano-derby mellem Inter-Milan)
Derby della Mole (Torino-derby mellem Juventus-Torino)
Derby del Sole (Roma-Napoli)
Derby della Lanterna (Genova-derby mellem Genoa-Sampdoria)
Derby d'Italia (Inter-Juventus)

Som fodboldfan skylder man sig selv, at opleve en live fodboldkamp i Italien. Måske har klubberne ikke længere de absolute verdensstjerner på banen, men selv fodboldoplevelsen på stadion og omkring, er noget helt særligt. Alle har en mening om spillet, trænerne og klubben uanset hvilken italiensk by du befinder dig i. Lige fra børnene på gaden, over de mest hardcore fans i ‘la curva’ til bedstemor foran tv’et. Fodbold i Italien skal oplevelse.

Læs mere her: fodboldrejser til Italien

Se også den officielle side for Serie A: legaseriea.it