Tag på fodboldrejse til Fiorentina og oplev smukke Firenze med La Viola i aktion på det legendariske Stadio Artemio Franchi. Find din fodboldrejse til Fiorentina i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Fiorentina

Associazione Calcio Firenze Fiorentina

Grundlagt: 1926
Kælenavn: La Viola

Beliggenhed: Firenze, Italien
Stadion: Stadio Artemio Franchi (46.366 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.violachannel.tv/buy-ticket

Om fodboldrejser til Fiorentina

Vil du på fodboldrejse til Italien og opleve en traditionsrig italiensk klub på nær hånd og samtidig besøge en by, der af mange bliver betragtning som en af verdens smukkeste, så er en tur til Firenze det rette valg. Her kan du opleve en klub, der spiller på et smukt arkitekttegnet stadion, Stadio Artemio Franchi, som har været holdets hjemmebane siden 1931 – det blev i første omgang døbt Stadio Giovanni Berta, efter en florentinsk fascist, men har siden fået et mere passende navn efter den italienske fodboldlegende Artemio Franchi.

Fiorentina, som blev grundlagt tilbage i 1926, er en af de klubber i Italien, der har spillet med på højeste nationale og internationale niveau i størstedelen af klubbens tid. Klubben, der er klædt i deres karismatiske lillafarvede trøjer, har vundet den italienske Serie A to gange og udfordret nogle af Europas største klubber i forskellige internationale turneringer i mange anledninger, og selvom de ikke har vundet nogle vigtige pokaler de seneste par år og har oplevet kriser (både på og udenfor banen), har deres trofaste fanskare holdt ved.

Af rivalopgør kan kampen mod Juventus nævnes som værende det mest intense. Fiorentinas fans har altid haft et dårligt forhold til klubben, siden 1982, hvor Fiorentina tabte mesterskabet til Juventus på grund af en stor dommerfejl, der sendte sejren til Torino.

På din fodboldrejse til Firenze vil du på kampdagen med garanti opleve en by, der summer af fodboldstemning, når byens stolthed spiller på hjemmebane – især nær stadion, hvor caféer og barer er fyldt med fans iklædt lillafarvet merchandise og trøjer. Tag på Bar Marisa inden kampen, som ligger på den anden side af den vejen overfor stadion. Her er oftest fyldt med Fiorentina-fans på kampdage, og selvom det måske kan være trængt, er stemningen helt fænomenal. Er der fyldt, kan du tage på Bar Maratona, der også ligger tæt på stadion og også byder på italienske fodboldfans.

Fiorentina-billetter

Din fodboldtur til Fiorentina starter med, at du undersøger, hvilken kamp du gerne vil opleve på det legendariske stadion, og finder ud af, hvordan du vil købe billetter dertil. Du kan nemlig enten gøre det selv, eller bestille dine billetter som en del af en samlet pakke, som beskrevet yderligere nedenfor.

Det nemmeste er naturligvis at gøre det igennem et rejsebureau (enten som en del af en pakke eller blot billetten selv), da bureauet kan skaffe dig de bedste billetter til den kamp, du vil se, og kan sikre dig billetter til højprioritetskampe, der ellers kan være svære at få adgang til. Men det kan også lade sig gøre at bestille selv igennem Fiorentinas egen hjemmeside.

På Fiorentinas hjemmeside kan du danne dig et overblik over hvilke kampe, det er muligt at købe billetter til – det er ofte sådan, at de først bliver sat til salg forholdsvis sent i forhold til kampstart, og derfor kan det være en god idé at undersøge, hvornår billetsalget til din kamp starter, så du kan få sikret dig en billet hurtigst muligt.

Billetpriserne til Fiorentina-kampe varierer alt efter hvem modstanderen er.
Langside: 80€ for almindelige til 250€ for VIP
Kortside:50€ til 80€

Billetter via deres hjemmeside bliver ofte sat til salg cirka to uger inden kampstart, og derfor kan det være svært at planlægge din fodboldrejse til Fiorentina ud fra dette, men hvis den kamp, du gerne vil opleve, er en lavprioritetskamp, kan du godt tage chancen og satse på, at det kan lade sig gøre at købe en billet til kampen, selvom du nok bliver nødt til at bestille både fly og hotel til din rejse, inden du har fået sikret dig en billet til den kamp, du vil se.

Læs mere på Fiorentinas hjemmeside her violachannel.tv

Fodboldrejser til Fiorentina med fly og hotel

I stedet for at planlægge din rejse selv, kan du også vælge at booke hele turen samlet gennem et af de danske rejsebureauer, der planlægger fodboldture til Firenze, og som har specialiseret sig i at sammensætte de bedste fodboldrejser, som kan indeholde både fly, hotel og kampbilletter i samme køb.

Modsat når du planlægger din tur selv, som beskrevet ovenover, vil du ved at booke igennem et bureau have mulighed for at bestille din rejse i bedre tid, da du ved at gøre dette kan være sikret kampbilletter til den kamp, du vil se, i meget bedre tid, end når du skal forsøge at bestille dem selv gennem klubbens egen hjemmeside.

Rejsebureauerne har nemlig ofte gode muligheder for at anskaffe sig billetter til deres kampe, hvilket også resulterer i, at du kan købe billetter derigennem til kampe, der normalt vil være meget svære at få fingrene i – som eksempelvis kampen imod deres største rival Juventus, der altid er en oplevelse at overvære, eller kampene imod klubber som Inter og Roma, hvor det høje niveau på banen øger interessen markant.

Der er gode muligheder for at flyve fra Danmark til Firenze, hvor langt de fleste af dem dog er med en enkelt mellemlanding på vejen dertil. Dette er også muligt at inkludere i en samlet pakkerejse, hvis du ikke selv gider at bruge tid på at skulle finde flyrejser, der passer med datoerne på din fodboldtur til Fiorentina.

Sådan kommer du til Stadio Artemio Franchi

Til fods: Fiorentinas stadion, Artemio Franchi Stadium, er beliggende centralt i den italienske by, og derfor kan du relativt nemt gå frem til stadion, alt afhængig af hvor dit hotel ligger og såfremt vejret er til det. På den måde kan du også suge stemningen til dig sammen med alle de andre fans, som også er på vej til kamp.

Bus: Fra Firenze centrum (ved Santa Maria Novella eller San Marco Square stoppene) kan du tage bus 7, 17 eller 20, der alle kører forbi stadion.

Tog: Den nærmeste stadion Firenze Campo de Marte ligger 400 meter fra stadion, og den er nem at nå til fra centrum.

For mere information omkring tog, bus og generel transport til Fiorentinas stadion, kan du besøge klubbens hjemmeside.

Ekstra Fiorentina

Fiorentina Store

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink