Fodboldrejser til Espanyol byder på topfodbold i La Liga og 40.000 Espanyol-fans på Estadi Cornellà-El Prat i storbyen Barcelona. Find din fodboldrejse til RCD Espanyol i 2023/2024 her.

Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona

Grundlagt: 1900
Kælenavn: Blanquiazules

Beliggenhed: Barcelona, Spanien
Stadion: Estadi Cornellà-El Prat (40.500 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.rcdespanyol.com/ticketing

Om fodboldrejser til Espanyol

Leder du efter en af de byer i Europa, der for alvor har taget fodbold til sig og gjort det til en del af dens identitet, så er Barcelona en god kandidat. Den catalanske hovedstad er konstant ramt af fodboldfeber, da både FC Barcelona og RCD Espanyol spiller deres hjemmekampe her, og hvis du søger en fodboldrejse til en klub, hvor du kan opleve den ægte spanske fodboldstemning, så er en tur til Spanien for at se RCD Espanyol spille et oplagt valg.

Uanset hvad de hårdnakkede Espanyol-fans påstår, så vil klubben nok altid være FC Barcelonas evige underdog, baseret på præsentationerne på banen og på internationalt plan bliver Espanyol anset som værende byens “lille” klub. Men det ændrer ikke på, at Espanyol er mindst lige så stor en oplevelse at overvære på deres smukke hjemmebane Estadi Cornellà-El Prat, hvor der er plads til knap 40.500 tilskuere, og hvor de mange håbefulde lokale fans skaber en klassisk spansk fodboldkulisse.

På en fodboldrejse til Espanyol kan du opleve ægte lokale fans, som har fulgt klubben hele deres liv og holdt godt fast, selv når resultaterne på banen ikke har kunnet sammenlignes med deres lokalrivaler fra FC Barcelona, som de tørner sammen med et par gange om året, og hvis lokalopgør er kendt som ‘Derbi Barceloní’.

Når du skal se Espanyol spille på hjemmebane, er der en håndfuld hyggelige steder i nærheden af deres stadion, du kan opholde dig inden kampen – og hvor der er som regel er god stemning og mange fans. Tag eksempelvis på La Maduixa, som ligger et stenkast fra stadion, og få en ‘menú del día’ til kun 9.75€ pr. person, eller hop ind i Cornella Shopping Centre, hvor der er flere steder at få noget at drikke inden kampen.

RCD Espanyol-billetter

Når du skal planlægge din fodboldtur til Espanyol, er det en god idé, at du først finder ud af, hvilken kamp du gerne vil se, og om det passer ind i din kalender. Dernæst skal du undersøge, om det er en kamp, der er mulighed for at købe billetter til, og om du vil gøre det igennem klubbens officielle hjemmeside, eller du vil overlade arbejdet til et rejsebureau, som kan arrangere hele turen for dig.

Vælger du at lade et rejsebureau arrangere turen for dig, kan du finde pakker i toppen af siden, og mere information omkring processen længere nede i teksten. Vil du selv købe billetter, kan du starte med at besøge Espanyols online billetkontor, hvor du kan se en oversigt over kampe, du har mulighed for at købe billetter til.

Da klubben bruger proticketing.com som deres officielle partner, behøver du kun at registrere en bruger på deres hjemmeside, for at få adgang til at købe billetter til kampene. Det kræves altså ikke, at du køber en form for betalt medlemskab hos klubben, som det gør hos for eksempel mange engelske klubber, for at kunne få adgang til billetterne.

Billetpriserne til Espanyol-kampe kan variere lidt, alt afhængig af hvilken kamp, du helst vil se – hvis du for eksempel vil se dem spille imod lokalrivalerne fra FC Barcelona eller kongeklubben Real Madrid, så kan prisen ofte stige en anelse.

Billetpriser imod klubber som Real Sporting, RC Deportivo, osv.
Tribuna Presidencial Inf (Langside): 60€
Tribuna Inferior (Langside): 45€
Gol Prat Inferior (bag mål): 30€
Gol Cornella (bag mål): 30€

Billetpriser imod klubber som FC Barcelona, Atletico Madrid, osv.
Tribuna Presidencial Inf (Langside): 150€
Tribuna Inferior (Langside): 140€
Gol Prat Inferior (bag mål): 30€
Gol Cornella (bag mål): 95€

Hvis du bestiller Espanyol-billetter i god tid, plejer du at kunne købe billetter til de fleste kampe direkte på deres hjemmeside, men det kan dog variere, hvorfor det er en god idé at overveje at bestille igennem et rejsebureau.

espanyol-billetter

Fodboldrejser til Espanyol med fly og hotel

Hvis du gerne vil slippe for besværet med selv at skulle købe kampbilletter, finde flyrejser og booke dig ind på et hotel, så kan du bestille en samlet pakkerejse til Espanyol, hvor rejsebureauet sørger for det hele for dig. Der findes mange gode danske rejsebureauer, der kan hjælpe dig med at planlægge din fodboldrejse til den skønne by, da der er en forholdsvis stor efterspørgsel blandt danskere efter at komme ned og se Barcelonas lokale klub spille.

En af fordelene ved at bestille din rejse som en pakke er, at du slipper for selv at skulle koordinere og sammensætte alt, for at din fodboldrejse bliver en succes. Ved at overlade ansvaret til en dansk udbyder får du nemlig planlagt det hele for dig, så du bliver booket ind på et hotel, der ligger fordelagtigt i forhold til stadion, og med de antal nætter, der passer til en ideel fodboldrejse.

Der er gode muligheder for at flyve direkte fra Danmark til Barcelona, da mange danske flyselskaber har ruter, der flyver direkte dertil. Derfor har kan du nemt komme hurtigt dertil, uanset om du er bosat på Sjælland, Fyn eller i Jylland. I din pakkerejse kan du nemt inkludere flyrejse, som så vil passe til din tur – så du eksempelvis ankommer til Barcelona fredag, og rejser retur søndag, hvis den kamp, du skal se, finder sted om lørdagen.

Det er også den nemmeste måde at skaffe kampbilletter på, ved at bestille dem igennem et rejsebureau, da de som regel har adgang til flere kampe, end du selv har, når du bestiller selv.

Sådan kommer du til Estadi Cornellà-El Prat

Der findes et par forskellige, hvorpå du kan komme frem til stadion, når du skal se en Espanyol kamp – uanset hvordan du foretrækker at rejse.

Bus: Foretrækker du at tage bussen til stadion, skal du hoppe på en bus 67 eller 68, som begge stopper få hundrede meter derfra.

Metro: Vil du med metro skal du tage L8 fra Barcelona imod PL. Espanya, og stå af på Parada de Cornellá-Riera, der er få minutter fra det store stadion. Alternativt tag metro L5 til Cornella og gå ca. 10 minutter til stadion.

Link til mere transport information: How to get to the stadium

Ekstra Espanyol

Estadi Cornellà-El Prat Tour

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink