Fodboldrejser til Schalke 04 byder på det supermoderne Veltins Arena (Arena Auf Schalke), med plads til 62.000 tilskuere. Start din fodboldrejse til Schalke 04 i 2023/2024her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Schalke 04

Fußballclub Gelsenkirchen-Schalke 04

Grundlagt: 1904
Kælenavn: Die Königsblauen

Beliggenhed: Gelsenkirchen, Tyskland
Stadion: Veltins Arena (62.271 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.schalke04.de/tickets

Om fodboldrejser til Schalke 04

Schalke 04 ligger i byen Gelsenkirchen i det område som populært kaldes Ruhr-distrikt. Ruhr-distrikt er et større område af mere eller mindre sammenvoksede byer og industriområder omkring floderne Ruhr og Rhein i delstaten Nordrhein-Westfalen, som er den mest folkerige i Tyskland. En fodboldrejse til Schalke 04 tager dig med ind i et område, som er fyldt med fodboldklubber. En af Ruhr-distriktets øvrige fodboldklubber er Schalke 04’s gamle arvefjende og lokalrival Borussia Dortmund. Afstanden mellem de to klubbers stadions er kun ca. 30 km og Revierderby er for de to klubbers fans en af de vigtigste kampe på sæsonen.

Schalke 04 havde sin virkelige storhedstid i 1930’erne og 1940’erne, hvor seks af klubbens i alt syv tyske mesterskaber blev hentet. Det seneste mesterskab kom i hus i 1958. De seneste titler af betydning, som klubben har vundet er den tyske pokalturnering som blev vundet i 2011. Selvom Schalke ikke har vundet mange titler gennem de seneste år har klubben været en magtfaktor i både Tyskland og som nærmest fast inventar i Champions League. I 1997 vandt man UEFA Cuppen i en finale over to kampe mod FC Inter, hvilket er klubbens eneste europæiske titel.

fodboldrejser til Schalke 04, venter der først og fremmest en god fodboldoplevelse med underholdende fodbold. Derudover en fantastisk stadionoplevelse på det topmoderne Veltins-Arena (også kaldet Arena auf Schalke) med plads til knap 62.000 tilskuere. Schalke 04 spiller i gennemsnit sine kampe foran 61.500 tilskuere, så du kan forvente så godt som udsolgt til alle kampe. Schalkes mest dedikerede og larmende fans holder til i Nordkurve og i den helt lukkede arena skaber de en utrolig lydkulisse.

Som nævnt skal du forvente at selve kampen og stadionoplevelsen er højdepunktet på din fodboldrejse til Schalke. Veltins-Arena ligger ca. midt imellem Gelsenkirchen-Mitte og Gelsenkirchen-Nord. I de to bydele kan findes både restauranter, hoteller og lidt shopping, men så heller ikke meget mere. Gelsenkirchen er ærligt talt en lidt kedelig by, dog opvejes hele oplevelsen på en fodboldtur dertil af fodbolden og stemningen på stadion. Før og efter kampene mødes Schalkes fans på barer og kneiper i de omkringliggende bydele, fra både Nord og Mitte kører sporvogne direkte til stadion. I Mitte findes et stort mødested før kampe for Schalke fans, nemlig Fankneipe "Auf Schalke" på Kurt-Schumacher-Strasse 119. Tættere på stadion ligger Clubheim am P7 på Berni-Klodt-Weg 1.

Sådan kommer du til Veltins Arena

Schalke 04’s hjemmebane Veltins-Arena ligger midt mellem Gelsenkirchen Mitte og Gelsenkirchen Nord og samtidig mellem to motorveje, som løber igennem Gelsenkirchen. Nord for stadion løber A2/E34 og syd for løber A42, uanset hvilket motorvej du kommer fra i bil, er afkørsel til Veltins-Arena godt skiltet. Parkeringsforholdene er rigtigt gode ved stadion, det anbefales dog at komme i god tid og efter kampen, kan det godt tage en del tid når 60.000 tilskuere skal væk fra stadion.

Med offentligt transport kan Veltins-Arena nås med sporvogn fra både Gelsenkirchen Mitte og Gelsenkirchen Nord. Tag Stadtbahn (sporvogn) 302 som kører mellem de to bydele og stopper lige ved stadion.

Ekstra Schalke 04

Museum
Schalke Museum

Tour
Arena Tour

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink