Billetguide: Bundesliga-billetter – Fodboldbilletter til alle de store Bundesliga-klubber. Find Bundesliga-billetter til 2023/2024 her.

Sådan får du Bundesliga-billetter

Den tyske Bundesliga svarer til den engelske Premier League; det er den øverste liga i tysk herrefodbold. Bundesligaen hører til blandt de ældre af slagsen og har mere end 55 år på bagen – og ligaen er kun blevet større med tiden. Her får du vaskeægte tysk fodboldstemning til rigtig gode priser – og ofte har du mulighed for at kombinere Bundesliga-kampene med Champions League- eller Europa League-kampe, når du alligevel er i Tyskland for at fodbold.

Takket være de større udbygninger af tyske stadions tilbage i 2006, kan du som regel få billetter til Bundesliga-kampe uden større besvær. Dog kan der indimellem være udfordringer ved at skaffe billetter til kampe med favoritterne Bayern München og Dortmund.

Hvor kan du købe Bundesliga-billetter?

Bundesliga-billetter sættes til salg på klubbernes egne hjemmesider. Du kan se den officielle tyske liste over billetsalget her: www.bundesliga.com/tickets

På ovenstående link kan du finde billetter til både Bundesliga og 2. Bundesliga.

Typisk bliver billetter til de større opgør samt til Bayern Münchens og Borussia Dortmunds hjemmekampe revet væk, mens der er rig mulighed for at få billetter til de øvrige kampe i Bundesligaen. Vil du have en chance for at få billetter til de mere eftertragtede kampe, kan du enten melde dig ind som medlem af klubben, købe sæsonkort eller bestille dine billetter som en del af en samlet fodboldrejse hos et dansk rejsebureau med speciale i fodboldrejser. Se mere herom længere nede på siden.

fodboldrejser-bundesliga

Billetpriser til Bundesliga-kampe

Én af de helt store fordele ved at vælge en fodboldrejse til Tyskland for at se en Bundesliga-kamp er de lave billetpriser sammenlignet med blandt andet den engelske Premier League. Selvom der er tale om verdensklasse fodbold, der vises i mere end 200 lande, og som har tilskuere fra hele verden; tyske som udenlandske, er priserne stadig meget rimelige.

Klubberne bestemmer selv deres priser på de enkelte hjemmekampe, så de kan variere afhængigt af den pågældende kamp, men typisk kan du se en Bundesliga-kamp fra omkring 10-25 euro, afhængigt af om du har sæsonkort, er klubmedlem eller bare køber billetter i løssalg. Prisen afhænger naturligvis også af placeringen på stadion.

VIP-billetter til Bundesliga

Alle tyske klubber tilbyder VIP-billetter til deres kampe. Hvad, VIP-billetterne mere præcist indeholder, varierer afhængigt af klubben. Typisk vil du dog få følgende ved at købe en VIP-billet til en kamp i den tyske Bundesliga:

  • Adgang til særlige VIP-områder
  • Drikkevarer
  • Forplejning
  • Stadions bedste pladser

Dertil tilbyder nogle klubber også fri parkering, møde med spillerne, rundvisning, med mere, hvis du køber VIP-billet. VIP-billetterne er især velegnede til forretningsmøder eller arrangementer, hvor fodboldkampen indgår som en del af underholdningen. Det kan være et bryllup eller en rund fødselsdag, hvor gommen eller fødselaren er dedikeret fan af klubben, der spiller.

At se en Bundesliga-kamp er en god oplevelse, men at se en Bundesliga-kamp med en VIP-billet er en stor oplevelse, der sent vil gå i glemmebogen. Priserne er selvfølgelig også derefter.

Hvornår starter billetsalget?

Det varierer en del, hvornår billetterne til de enkelte kampe i Bundesligaen sættes i officielt billetsalg. Det er op til de enkelte klubber at udbyde billetterne. Nogle klubber kan derfor vælge at starte billetsalget på samtlige af deres kampe i starten af ligaen, mens andre klubber kan vælge et løbende billetsalg 1-2 måneder inden kampstart.

Typisk vil sæsonkortholdere og klubmedlemmer få adgang til billetsalget af de enkelte kampe, inden billetterne sælges officielt. Det betyder, at visse kampe slet ikke bliver udbudt i officielt billetsalg, fordi de bliver udsolgt forinden. Det gælder især kampe til Bayern München og Dortmund, samt topkampe i slutningen af ligaen.

Køb Bundesliga-billetter gennem et rejsebureau

Vil du gerne på fodboldrejse til Tyskland for at se én eller flere Bundesliga-kampe, kan du vælge at købe billetterne online og tage turen sydover med fly eller bil, samt at stå for indlogeringen selv. Du kan dog også vælge den nemme løsning og købe din fodboldrejse som en samlet pakke via et rejsebureau, der udbyder fodboldrejser.

Fordelen ved en fodboldrejse i pakkeform er, at du er sikret et godt hotel i umiddelbar nærhed af stadion, og at du er sikker på at få billetter til den pågældende kamp – også selvom der er tale om en topkamp.

Vil du gerne spare flybilletten og i stedet tage bil eller tog, kan du vælge at købe en fodboldrejse, der kun inkluderer kampbilletter og hotelophold; men du kan også være fri for unødvendigt logistisk planlægning og lade rejsebureauet stå for transporten.

Du kan vælge at tilmelde dig en allerede planlagt fodboldrejse, men er I flere, der skal rejse sammen, kan I også vælge at få et tilbud på en fodboldrejse til Bundesligaen ved at udfylde formularen her: tilbud på fodboldrejser. Her har I selv vælge rejsedatoer, antal rejsende, specifik Bundesliga-kamp. Tilbuddet er gratis og uforpligtende, og det tager højst et par minutter at bestille det.

fodboldrejser hamburger sv

Billetter til stadion-tours

På langt de fleste tyske stadions kan du foruden Bundesliga-kampen også komme på rundvisning på stadion. Dog vil rundvisningen som regel finde sted på dage, hvor der ikke spilles kampe.

Det er en stor oplevelse at komme på rundvisning på ét af de store tyske stadioner; især hvis der er tale om en klub, som du er dedikeret fan af. Typisk inkluderer rundvisningen en fysisk eller audio guide, tur på banen og til omklædningsrummene, samt øvrige interessante steder på stadion. Nogle klubber tilbyder også ekstraordinære rundvisninger i forbindelse med Bundesligaen, hvor du blandt andet kan få ”meet and greet”, eller hvor guiden er en tidligere spiller.

Stadion-tours kan hos nogle klubber købes direkte på klubbens hjemmeside, mens de som regel altid kan købes på det pågældende stadions hjemmeside. Her er der desuden oplyst priser. Priserne for rundvisning ligger typisk på mellem 10 og 30 euro for en voksenbillet. Børn og seniorer kommer ofte ind til nedsat pris.

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink