Fodboldrejser til Celtic i Glasgow og Skotlands største fodboldstadion Celtic Park med plads til 60.000 tilskuere. Find alle fodboldrejser til Celtic FC i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Celtic FC

Celtic Football Club

Grundlagt: 1887
Kælenavn: The Bhoys, The Celts og The Hoops

Beliggenhed: Glasgow, Skotland
Stadion: Celtic Park (60.411 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.celticfc.net/tickets

Om fodboldrejser til Celtic

At tage på fodboldrejser til Celtic og Glasgow er en helt specielt oplevelse. Skotland er i europæisk sammenhæng et mindre fodboldland, men Celtic FC er størrelsesmæssigt på niveau med de fleste storklubber i Europa. Klubben spiller sine hjemmekampe på Celtic Park, som har plads til 60.000 tilskuere. I gennemsnit spiller Celtic for ca. 46.000 tilskuere til kampe i den skotske Premier League. Celtic er også blevet mere eller mindre fast inventar i Champions League sammenhæng.

At tage til fodbold i Glasgow er præget at nogle helt særlige omstændigheder. Man kan ikke nævne Celtic FC, uden også at nævne lokalrivalerne fra Rangers FC. De to klubber har traditionelt domineret skotsk fodbold totalt og delt mesterskaberne mellem sig de seneste 30 år. I 2012 gik der chokbølger gennem skotsk fodbold da Rangers FC blev erklæret konkurs og tvangsnedrykket til 3. division. Siden da har Celtic sat sig tungt på den skotske fodboldtrone.

Det særlige ved Celtic er klubbens og især tilhængernes nære tilknytning til Irland. Celtic blev grundlagt i 1887 af den irske katolik Andrew Kerins. Siden da har både politik og religion spillet en central rolle i rivaliseringen med Rangers FC. På den ene side Celtic med sine irske og katolske rødder og på den anden Rangers med sine protestantiske og Storbritannien-tro rødder. Den mangeårige konflikt i Nordirland og Belfast har ofte spillet en rolle i rivaliseringen mellem de to klubbers fans, som har taget hvert deres parti og som ofte har brugt ekstreme sange og symboler til at optrappe fjendskabet mellem klubberne. Lokalderbys mellem Celtic og Rangers kaldes The Old Firm og er bestemt en fodboldrejse værd. Læs mere om Old Firm-billetter.

Læs mere om Celtic-billetter.

Celtics fans er kendt for at være blandt de mest trofaste i verden og skaber en utrolig stemning på Celtic Park. Et eksempel på den utrolige opbakning til Celtic er fra UEFA Cup finalen i 2003, som blev spillet i Sevilla. Op mod 80.000 Celtic fans rejste til Sevilla til en kamp hvor det anslås at ca. 30.000 Celtic rent faktisk fik billet til kampen, mens de resterende 50.000 måtte se kampen på storskærme og barer i byen. Lige som Liverpools fans synger Celtics fans også sangen You’ll Never Walk Alone før hjemmekampe og selvom sangen først og fremmest er kendt fra Liverpool, lyder det ikke mindre imponerende når 60.000 Celtics fans synger den. Fodboldrejser til Celtic er bestemt pengene værd og byder på en helhedsoplevelsen man ikke lige glemmer.

celtic-park-glasgow

Sådan kommer du til Celtic Park

Celtic Park ligger ca. 3 km øst for centrum af Glasgow i området Parkhead.

Der er en del gode offentlige transportmuligheder for at komme til Celtic Park fra centrum. Fra Ingram Street kan tages bus 43 eller 64, står af på London Road som er lige ved Celtic Park. Alternativt kan bus 61 og 62 tages fra Glasgow Central Station, står af ved Gallowgate Road med disse ruter. Turen med bus tager ca. 30 min.

Tog kan tages fra Glasgow Central Station til enten Dalmarnock st. eller Bridgeton st. som begge ligger 10-15 minutters gang fra Celtic Park. Endeligt kan man tage tog fra Glasgow Queen Street st. til Bellgrove st. eller Carntyne st. hvorfra der dog er 20-30 minutters gang til stadion.

Læs mere her: celticfc.net

Celtic Park Tours

Celtic Park Tour

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink