Fodboldrejser til Hamborg: Oplev HSV sammen med 57.000 tilskuere på Volksparkstadion i Hamborg. Find alle fodboldrejser til Hamburger SV i 2023/2024 her.

fodboldrejser hamburger sv

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Hamburger SV

Hamburger Sport-Verein

fodboldrejser hamborg

Grundlagt: 1887
Kælenavn: Der Dino, Die Rothosen

Beliggenhed: Hamborg, Tyskland
Stadion: Volksparkstadion (57.000 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.hsv.de/tickets

Om fodboldrejser til Hamburger SV

Fodboldrejser til Hamborg eller Hamburg, som byen hedder på tysk, kan gøres som en billig oplevelse. Byen ligger kun et par timers kørsel fra den danske grænse og kan i øvrigt nås billigt med både fly og tog. Fodboldrejser til HSV vil sandsynligvis overraske de fleste danskere positivt. Klubben spiller i gennemsnit for godt 52.000 tilskuere og de mange fangrupper på Volksparkstadion sørger for en fantastisk stemning.

Det imponerende tilskuertal vidner om en meget loyal fanskare hos Hamburger SV. Klubben havde sin storhedstid i 1970’erne og 1980’erne, hvor man vandt både mesterskaber, pokalturnering og sågar forløberen til Champions League i 1983. I de seneste år har HSV ofte rodet rundt i midten af 1. Bundesliga og ind imellem spillet sig til at deltage i de europæiske turneringer.

Som Hertha Berlin i Tysklands største by, er HSV i Tysklands næststørste by Hamborg, en “sovende” kæmpe. Klubben har potentialet og opbakningen lokalt til at blive en storklub i Tyskland. Historisk set er dette potentiale dog ikke blevet forløst de seneste mange år. Klubben stadion Volksparkstadion blev renoveret til et topmoderne stadion i 1998 og var vært for fem slutrunde kampe under VM i 2006.

Hamborg er for mange danskere kendt for bydelen St. Pauli med bargaden Reeperbahn som centrum. Her har de første mange mænd holdt deres polterabend og været på herretur. Området er bogstaveligt talt én stor fest hver weekend. Vil man kombinere sin fodboldrejse til Hamburger SV med en bytur, findes der nærmest ikke noget mere oplagt sted. Dog byder Hamborg også på mange andre bydele og oplevelser i den mere rolige kategori. Eksempelvis er Hamborg en meget benyttet by for forlængede weekender og du kan sagtens tage din kæreste eller hustru med på en kombineret shopping/hygge-weekend, hvor der også er plads til en fodboldkamp.

Netop i St. Pauli-området ligger HSV’s lokalrival og Hamborgs næststørste klub, St. Pauli. Klubben som pt. spiller i 2. Bundesliga, er især kendt for sine politisk venstreorienterede fans. I perioder hvor begge klubber har spillet i samme liga (senest i 2011), er højdepunktet på sæsonen for begge klubbers fans, Hamborg-derbyet med det tyske navn Hamburger Stadtderby. Hamburger SV er historisk set den mest succesfulde af de to klubber og har også klart overtaget i antal sejre i de indbyrdes kampe.

Fodboldrejser til Hamburger SV kan i særklasse anbefales, især da det ofte kan gøres relativt billigt, fordi hele stemningen omkring kampen er en oplevelse værd og fordi byen Hamborg har så meget ekstra at byde på.

Læs også: Fodboldrejser til Tyskland

Sådan kommer du til Volksparkstadion

HSV’s hjemmebane Volksparkstadion ligger i det nordlige Hamborg, ca. 7 km fra centrum. Ankommer du i bil fra Jylland, løber motorvej A7/E45 lige forbi stadion med nem afkørsel til Volksparkstadion. Har du været med færge fra Rødby til Puttgarden, vil du ankomme fra nordøst og det kan anbefales at bruge en GPS til at kommer “sikkert” og direkte til stadion gennem det nordlige Hamborg uden at køre forkert.

Fra centrum af Hamborg er det nemmeste at tage S-Bahn (S3 eller S21) fra det centrale Hamborg, bl.a. fra Hamburg Hauptbahnhof og andre centrale stationer. Stå af på Stellingen eller Eidelstedt, som begge ligger ca. 15 min. gang fra Volksparkstadion.

Ekstra HSV-oplevelser

Tour og museum
Stadium Tours

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink