Fodboldrejser til Berlin er en (billig) fodboldrejse – oplev Olympiastadion med 74.000 tilskuere, kun en smuttur fra Danmark. Find alle fodboldrejser til Hertha Berlin i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Hertha Berlin

Hertha Berliner Sport-Club

Grundlagt: 1892
Kælenavn: Die Alte Dame (Den Gamle Dame)

Beliggenhed: Berlin, Tyskland
Stadion: Olympiastadion (74.500 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.herthabsc.de/tickets

Om fodboldrejser til Hertha Berlin

En fodboldrejse til Berlin vil sandsynligvis overraske de fleste fodboldfans meget positivt. Sammenlignet med de store klubber som Bayerns München og Borussia Dortmund, har klubben ikke de store titler i pokalskabet. Det er blevet til to tyske mesterskaber for Hertha Berlin, som dog ligger helt tilbage i 1930 og 1931. I nyere tid har man vundet den tyske pokalturnering to gange i hhv. 2001 og 2002. Siden da har to gange været en tur i 2. Bundesliga og nu tilbage i 1. Bundesliga.

Overraskelsen for tilrejsende fodboldfans vil altså ikke nødvendigvis ligge i spillet på banen, men hele oplevelsen omkring kampen. Hertha Berlin spiller sine hjemmekampe foran et gennemsnit på hele 52.000 tilskuere. Hvilket i sæsonen 2013/14 var nummer ni i hele Europa. Ganske imponerende for et hold som ofte balancerer på nedrykningsstregen og kun ganske sjældent spiller europæisk fodbold.

En “sovende” kæmpe - sådan kan Hertha Berlin bedst beskrives. I storbyen Berlin er Hertha absolute den største klub og potentialet for tilskuere, sponsorer osv. er derfor ganske stort. Man skal pt. ned i 2. Bundesliga for at finde Union Berlin og helt ned i Regionalliga Nordøst for at finde et par øvrige Berlin-klubber, hvor Dynamo Berlin er den mest kendte. Hertha Berlin er en vest-Berlin klub, hvilket stadig spiller en stor rolle i rivaliseringen og selvforståelsen mellem klubberne i Berlin. Selvom Hertha Berlin ikke spiller i samme liga som de øvrige Berlin-klubber, så gør klubbens 2. hold det i Regionalliga Nordøst, hvor lokalderbys tiltrækker mange tilskuere.

Hertha Berlin spiller sine hjemmekampe på Olympiastadion i det vestlige Berlin. Et stadion som blev renoveret til VM i 2006 og som kan rumme 74.000 tilskuere. På den ene endetribune Ostkurve, holder Hertha Berlins mest fanatiske fans til og sætter deres præg på stemningen. En stemning, som på så mange tyske stadions, er ganske imponerende. Generelt er oplevelsen omkring tyske fodboldkampe en overraskende positiv oplevelse for fodboldturister, da organisationen af alt før, under og efter kampene er godt på plads. Det er nemt at komme til og fra stadions, det er nemt at få mad og drikke og så er stemningen på stadions i særklasse. Netop stemningen på stadion er ét punkt hvor den tyske fodboldkultur har vokset sig utrolig stærk de seneste 10 år og på mange punkter overhalet de “gamle” fodboldnationer som England, Spanien og Italien.

Tager man på fodboldrejse til Berlin, kan det fint kombineres med en hel weekend i Berlin. Byen er blandt danskernes favorit rejsemål for forlængede weekender og miniferier, vi anbefaler at man også prøver endnu en af byens attraktioner og tager til en fodboldkamp på Olympiastadion.

Læs mere om Hertha Berlin-billetter.

Hertha-Berlin-Olympiastadion

Sådan kommer du til Olympiastadion

Hertha Berlins hjemmebane Olympiastadion ligger ca. 10 km vest for Berlin Mitte, midt imellem områderne Charlottenburg og Wilhelmstad.

Den nemmeste måde at komme til Olympiastadion fra det centrale Berlin er med enten U-Bahn eller S-Bahn. Tag U-Bahn U2 eller U12 og stå af på stationen Olympia-Stadion, rejsetiden er ca. 25 min fra Potsdamer Platz og ca. 15 min fra Zoologische Garten. Fra Olympia-Stadion st. er der kun et par minutters gang til Olympiastadion.

Med S-Bahn S5 eller S75 kan toget tages direkte til stationen Olympiastadion, der er forbindelse til S-Bahn på mange større stationer (f.eks. Hauptbahnhof eller Zoologische Garten).

Ekstra Hertha Berlin

Tour
Olympiastadion - Guidede Tours

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink