Fodboldrejser til (Glasgow) Rangers FC og det legendariske Ibrox Stadium, sammen med 50.000 Rangers-fans, er en fodboldrejse værd. Find fodboldrejser til Rangers i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Rangers FC

Rangers Football Club

Grundlagt: 1872
Kælenavn: The Teddy Bears

Beliggenhed: Glasgow, Skotland
Stadion: Ibrox Stadium (50.817 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.rangers.co.uk/tickets

Om fodboldrejser til Glasgow Rangers

Der er to fodboldklubber i Skotland, som utvivlsomt anses som de bedste lige siden sportens begyndelse i det britiske land – henholdsvis Celtic FC og Rangers FC (også kendt som Glasgow Rangers), hvis berømte rivalopgør er kendt under navnet Old Firm. Af de to er det Rangers FC, der har vundet titlen flest gange, og som faktisk er den klub i verden, der har vundet deres nationale liga flest gange overhovedet – de har nemlig løftet pokalen hele 54 gange.

Efter et par hårde sæsoner for Rangers FC, da de på grund af en enorm gæld blev tvangsnedrykket til 3. division i 2012, er klubben nu tilbage i den bedste række, og på trods af et par sæsoner i de lavere skotske divisioner, er deres enorme fanskare forblevet intakt. Efter nedrykningen spillede de deres første kamp foran hele 49.000 tilskuere i 3. division, hvilket er blevet noteret som en verdensrekord, for højest tilskuertal i en 4. bedste række nogensinde.

Klubben, der blev grundlagt helt tilbage i 1872, spiller sine kampe på det flotte og utrolig traditionsrige stadion, Ibrox Stadium, som ligger i Ibrox-kvarteret i Glasgow. Stadionet blev indviet i 1899, og selvom det er blevet ombygget et par gange (blandt andet efter den store Ibrox-ulykke i 1971, som resulterede i en omfattende renovering), så bærer Rangers hjemmebane stadig præg af at være et klassisk fodboldstadion, hvor du kan opleve den ægte britiske fodboldstemning, der gør deres kampe til noget særligt.

Når du er på fodboldrejse til Rangers FC i Glasgow, bør du tage på The Louden Tavern, der ligger et stenkast fra stadion, og som er stamsted for mange Rangers-fans før deres hjemmekampe. Stedet er indrettet helt i blåt og med billeder af spillere på væggene, så det er et oplagt sted at komme i stemning til kampen. Er der fyldt, kan du tage på gastropubben Woodville Arms, hvor der også er garanti for mange fans og god stemning de dage, hvor Rangers spiller.

Rangers FC-billetter

Billetter til Glasgow Rangers hjemmekampe kan bestilles direkte igennem deres hjemmeside. Selvom mange britiske klubber er kendt for at kræve en form for medlemskab, før du kan få lov til at bestille i god tid, så er det faktisk lidt nemmere hos Rangers FC, hvor du godt kan bestille billetter til mange af deres kampe, selv hvis du ikke har et medlemskab til klubben.

Priserne på deres Rangers-billetter afhænger af, hvor på stadion du ønsker at sidde, men de er cirka som følgende:

Bill Struth Main Stand (langside): 27-37 pund.
Sandy Jardine Front & Rear (langside): 27-50 pund.
Copland Front & Rear (kortside): 26-27 pund.
Broomloan Front & Rear (kortside): 24-26 pund.

Der er en rimelig stor rabat på billetter til børn, såfremt du vælger at placere jer på deres Family Stand.

Hvorvidt du kan få billetter til en bestemt Glasgow Rangers-kamp bliver oftest afgjort ud fra, hvem de skal møde, og hvor stor interessen er for at se dem spille imod den modstander, du gerne vil opleve. Spiller de for eksempel imod lokalrivalerne fra Celtic til det såkaldte Old Firm-opgør, kan det godt være svært for dig at få adgang til billetter via deres hjemmeside, inden der bliver udsolgt. Læs mere om Old Firm-billetter.

Er det imod et skotsk hold med mindre interesse, kan det være nemmere. Men generelt har klubben mange fans, der gerne vil se dem spille og opleve suset på Ibrox Stadium, så det kan godt betale sig at være ude i god tid, når du ved, hvilken kamp du gerne vil se.

Rangers hjemmeside kan du se, hvilke kampe du kan købe billetter til, og få flere informationer omkring processen.

Fodboldrejser til Rangers FC med fly og hotel

En anden måde du kan skaffe dig billetter til Rangers FC, er ved at bestille din fodboldtur til Glasgow som en samlet pakkerejse, der kan inkludere både kampbilletter, fly og hotel i den skotske storby. Der findes en håndfuld gode danske rejsebureauer, der har specialiseret sig i at arrangere fodboldrejser, og som kan hjælpe dig med nemt at komme af sted til Skotland.

Fordelene ved at bestille din rejse som en samlet pakkeløsning igennem et rejsebureau er blandt andet, at du er garanteret billetter til den kamp, du gerne vil ind og se. Dette kan nogle gange være en anelse usikkert, når du bestiller billetter selv igennem klubbens egen hjemmeside, men ved at lade et rejsebureau gøre det for dig, kan du sikre dig pladser til kampe, der ellers normalt kan være næsten umulige at få billetter til.

11 kilometer vest fra Glasgows centrum ligger Glasgow Airport, hvortil der er god mulighed for at flyve til fra Danmark, da forholdsvis mange flyselskaber har ruter dertil. Derfor er der også god mulighed for at bestille flyrejsen med i din pakkerejse og lade bureauet stå for besværet med at finde flybilletter, der passer med det tidspunkt, fodboldkampen bliver spillet.

Fra lufthavnen kan du tage en taxa eller en bus til centrum af Glasgow, hvor dit hotel sandsynligt vil befinde sig, da byen er af en overskuelig størrelse og mange af de hoteller, du kan booke, derfor vil være at finde forholdsvist centralt i byen.

Her i toppen af siden kan du finde kommende Rangers-kampe og sammenligne priser fra forskellige danske udbydere, finde frem til den pakke, der passer bedst til dine ønsker – uanset om du kun vil købe billet eller booke en samlet pakkerejse, hvor flyrejse fra Danmark til Glasgow og hotel i byen også er inkluderet.

Sådan kommer du til Ibrox Stadium

Når du skal se Rangers spille, kan du komme frem til stadion på lidt forskellige måder.

Subway: Tag metroen til Ibrox subway station fra Glasgows centrum – det tager cirka 10-15 minutter og du skal hoppe på Outer Circle linjen, som er den hurtigste, men du kan også tage med Inner Circle linje, der også bringer dig frem til stadion.

Gå: Ibrox Stadium er relativt centralt, så hvis dit hotel er beliggende i den samme side af byen, så kan det også lade sig gøre at gå til stadion og opleve den fantastiske fodboldstemning med de mange andre fans.

Mere information: Getting to Ibrox

Ekstra Glasgow Rangers

Ibrox Tour

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink