Billetguide: Serie A-billetter – Fodboldbilletter til alle de store Serie A-klubber i Italien. Find Serie A-billetter til 2023/2024 her.

Sådan får du Serie A-billetter

Italien kan noget, når det kommer til fodbold. Det er Serie A et klokkeklart eksempel på. Den mere end 80 år gamle liga er toppen af italiensk fodbold og har også ad flere omgange været toppen af fodbold på verdensplan. Selvom Serie A nu i en årrække har oplevet faldende tilskuertal, er skuden atter vendt, og ligaen er igen på vej imod en storhedstid.

Især storklubberne Juventus, AC Milan og Inter Milan udmærker sig både i ligaen og i verdensklasse fodbold generelt. Faktisk er der ikke andre ligaer, der kan prale af hele tre stiftende G14-medlemmer. Samtidig har adskillelige spillere i ligaen modtaget den prestigefyldte Ballon D’Or-pris blandt andre større udmærkelser.

Hvor kan du købe Serie A-billetter?

Selvom der er tale om en italiensk liga, er der mange gode grunde til at tage sydover for at se én eller flere lokale opgør. Især kampe med ligaens favoritter byder på en uovertruffen stemning. Og så må man som dansker selvfølgelig ikke glemme, at det netop var i Serie A, at Michael Laudrup startede sine internationale udfoldelser i sine ganske unge dage.

Der er en del forskellige muligheder for at købe Serie A-billetter, som prismæssigt er meget rimelige, og det er typisk muligt at få fat i billetter til de fleste kampe. Serie A-billetter udbydes på klubbernes egne hjemmesider. Derudover forhandles billetterne også i lokale italienske billetforhandlere. Hvor, billetterne mere præcist forhandles, afhænger af den specifikke klub. Inter-billetter forhandles for eksempel i butikker i det såkaldte Vivaticket-netværk.

Selvom det er muligt at få billetter til langt de fleste Serie A-kampe, kan der ind imellem være udfordringer ved at få billetter til kampe, der spilles på Juventus Stadium. For at sikre billetter til Juventus’ hjemmekampe kan du enten vælge at købe medlemskab til klubben eller at købe dine kampbilletter som en samlet fodboldrejse via et rejsebureau. Du kan læse mere om sidstnævnte længere nede ad siden.

OBS: Vær opmærksom på, at det er lovpligtigt at vise billed-id, når du skal ind på stadion (for eksempel pas eller kørekort). Navnet på kampbilletten skal naturligvis stemme overens med navnet i dit billed-id. Af den årsag bør du også altid købe billetter via klubbernes egne billetsalg eller lokale, officielle billetforhandlere.

Billetpriser til Serie A-kampe

Rent prismæssigt placerer Serie A sig i midten af de øvrige store ligaer i Europa. Den engelske Premier League er dyrest, den tyske Bundesliga er billigst, og i midten findes den spanske La Liga og den italienske Serie A.

Priserne for Serie A-billetter varierer en smule fra stadion til stadion, og derudover er der prisforskelle på tribunerne på stadion. Generelt ligger prisniveauet mellem 25 og 250 euro. På endetribunerne finder du de billigste pladser, mens det er noget dyrere at købe billetter til de mere populære langsider.

VIP-billetter til Serie A

Alle europæiske klubber tilbyder efterhånden VIP-billetter til deres kampe, og de italienske klubber er selvfølgelig ingen undtagelse. VIP-billetterne giver ekstravagant adgang til én eller flere kampe på stadion. Hvad, der mere præcist er indeholdt i en VIP-billet, afhænger af den enkelte klub. Typisk får du følgende med VIP-billetter til Serie A:

  • Stadions bedste pladser
  • Forplejning og/eller drikkevarer
  • Adgang til særlige lounges og/eller restauranter
  • Servicepersonale udelukkende for VIP-gæster

Hvornår starter billetsalget?

Serie A-sæsonen løber fra slutningen af august til slutningen af maj. I sæsonen 2019/2020 starter sæsonen den 24. august 2019 og slutter den 24. maj 2020. Billetsalget starter umiddelbart efter, at kampprogrammet for ligaen offentliggøres. Billetsalget til de enkelte kampe offentliggøres løbende gennem sæsonen.

Køb Serie A-billetter gennem et rejsebureau

At opleve en Serie A-kamp er en stor oplevelse, men oplevelsen kan med fordel krydres med et lidt længere ophold i Italien, der giver mulighed for at opleve Italien fra dets kulturelle og historiske sider og ikke desto mindre dets uovertrufne gastronomi. Uanset, om du skal en enkelt weekend til Italien for at se et Serie A-opgør, om du skal afsted i en længere periode for at se flere kampe, eller om du gerne vil kombinere en god fodboldoplevelse med en rejse til Italien, kan du vælge at købe rejsen som en samlet pakke via et rejsebureau med speciale i fodboldrejser.

Det er nemt og lige til at købe kampbilletter som en samlet pakkerejse, der inkluderer fly, hotel og transfer, så alt, du skal tænke på, er at sætte dig ind i flyet og nyde turen. Ved at købe en fodboldrejse til Serie A gennem et rejsebureau er du også sikret kampbilletter til de opgør, hvor det kan være ekstra svært at få billetter til, som for eksempel kampene på Juventus Stadium. Du er ydermere sikret et ordentligt hotel i umiddelbar nærhed af det valgte stadion.

Udover, at det er gratis og uforpligtende at modtage et tilbud på en fodboldrejse til Serie A, kan du med fordel få skræddersyet en rejse, der passer til dine ønsker og behov. Du kan for eksempel komme med specifikke ønsker til kampe, afrejsedatoer, rejsens varighed, antallet af rejsende og andet relevant.

Billetter til stadion-tours

Når du nu alligevel er i Italien for at opleve italiensk fodbold på højeste plan, bør du unde dig selv den oplevelse at supplere turen med en stadion tour. På stort set alle italienske stadions kan du købe en rundvisning. Nogle steder med fysiske guides, andre steder med audio guides. Fælles er, at du kommer rundt i de forskellige kringelkroge af stadion og får en masse relevant info om både stadion og hjemmeklubben.

Uanset om du er dedikeret fan eller blot ønsker en stor fodboldoplevelse, er en stadion tour værd at skrive på aktivitetslisten for din fodboldrejse sammen med det italienske køkken og nogle af de lokale seværdigheder, der er at finde i alle italienske byer. Stadion tours er typisk ret billige. Prisen varierer for det enkelte stadion, men koster mellem 20 og 40 euro for en voksenbillet. De fleste stadions tilbyder rabat til børn og seniorer.

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink