Tag på fodboldrejse til Everton FC og oplev “The Toffees” – sammen med 40.000 kongeblå fans på det legendariske Goodison Park fra 1892. Start din fodboldrejse til Everton i 2023/2024 her.

Vælg kamp og sammenlign priser på fodboldrejser til Everton FC

Everton Football Club

Grundlagt: 1878
Kælenavn: The Blues og The Toffees

Beliggenhed: Liverpool, England
Stadion: Goodison Park (39.572 tilskuere)

Officielt billetsalg: www.evertonfc.com/tickets

Om fodboldrejser til Everton FC

Everton FC er en af de mest traditionsrige klubber i engelsk fodbold. Klubben blev grundlagt i 1878 og har rekorden for flest sæsoner i den bedste engelske fodboldrække i træk. Det første engelske mesterskab ligger helt tilbage i 1891, hvorefter det har været mere knapt med titler. Senest vandt klubben to mesterskabet i 1980’erne, nærmere bestemt i 1985 og 1987. Den seneste titel er FA Cuppen i 1995.

Klubben er opkaldt efter området i Liverpool, hvor klubbens stadion Goodison Park ligger, mindre en én kilometer adskiller Goodison Park og Anfield Road, hjemmebane for lokalrivalerne fra Liverpool FC. Kun parken Stanley Park adskiller de to stadions, hvilket også betyder at de to klubber aldrig spiller hjemmekampe på samme tid - af sikkerhedsgrunde.

Fodboldrejser til Everton FC og Beatles-byen Liverpool byder på en ægte engelsk fodboldstemning, både på og udenfor stadion. Sørg for at opleve den klassiske engelske pubstemning før og efter kampen, især i området omkring Goodison Park, hvor Evertons fans vil indfinde sig i mange timer før og efter kampene. På de engelske pubber kan du typisk også bestille klassiske engelsk retter, godt til at fylde maven sammen med et par iskolde pints. Når du alligevel er på fodboldtur til Everton og hvis du har et par dage i byen, kan også tage på Evertons Stadium Tour, og få et glimt bag kulisserne på Goodison.

Den største kamp på sæsonen, som du kan opleve på en fodboldrejse til Everton er lokalderbyet mod Liverpool FC, kaldt The Merseyside Derby (opkaldt efter regionen og floden Mersey). Lokalderbyet mod Liverpool FC bliver ofte kaldt “the friendly derby”, på grund af det relativt gode forhold mellem de to klubbers fans og fordi kampene sjældent har budt på tilskuerballade. Efter The Merseyside Derby, er Evertons kampe mod Manchester-klubberne, henholdsvis United og City, de største opgør for klubbens fans. Byerne Liverpool og Manchester ligger med kun ca. 50 kilometers afstand mellem hinanden og har traditionelt kæmpet om at være den mest succesfulde fodboldby i England.

Goodison-Park-everton

Everton-billetter

Billetter til Evertons hjemmekampe er inddelt i tre priskategorier, A,B og C, alt efter hvilken modstander de møder. Kategori A er de dyreste billetter og er mod de mest eftertragtede modstandere som eksempelvis Liverpool FC og Manchester United. Alt efter hvor på Goodison Park du vil sidde er priserne også forskellige.

Evertons Premier League billetkategorier*
A: £49 - £42
B: £45 - £38
C: £42 - £35

* Bemærk priserne kan ændres. Se den officielle prisoversigt.

Everton FC spiller i gennemsnit sine hjemmekampe for ca. 38.000 tilskuere, hvilket betyder at der meget ofte er udsolgt på Goodison Park. Især hvis modstanderen er et af de “store” hold i Premier League. Dette betyder imidlertid også, at det kan være lidt svært og nogle gange umuligt at købe billetter til Evertons kampe gennem den officielle hjemmeside, simpelthen fordi der bliver så hurtigt udsolgt.

En del billetter sælges på forhånd som sæsonkort og derefter sælges med forkøbsret til medlemmer af Foreverton. Foreverton er en medlemsklub, hvor Everton knytter sine fans tættere til klubben. Et medlemskab af Foreverton koster pt. £20, køber du som bosiddende i Danmark, skal du vælge det medlemskab som hedder “Overseas”. Et medlemskab giver dig en række fordele, og vigtigst giver det dig forkøbsret til Everton billetter. Skal du se flere kampe på en sæson, kan det sandsynligvis godt betale sig at være medlem.

Everton-billetter er generelt meget efterspurgt, ligesom de fleste andre kampe i Premier League. Prisniveauet for fodboldbilletter i England er relativt højt sammenlignet med andre fodboldlande, hvilket blandt andet skyldes de engelske klubbers store popularitet i hele verden og at mange af verden bedste fodboldspillere, spiller i Premier League.

Fodboldrejser til Everton med fly og hotel

En måde at få billetter til Everton kampe på, kan være at købe en samlet pakkerejse, hvor der altid indgår kampbillet. En lang række danske rejsebureauer laver fodboldrejser til Everton og du kan på denne side finde og sammenligne priser fra forskellige rejsebureauer til Evertons kampe.

Fordelen ved at købe en samlet pakkerejse er at du slipper for alt besvær med både at købe fodboldbilletter, men også at du får enten hotel eller både hotel og fly med i rejsen. Nogle rejsebureauer sælger fodboldrejser, hvor der indgår billet og hotel (typisk 1-2 nætter) og så skal du selv sørge for fly (som typisk er billigt til England). Men du kan også vælge at få hele pakken med både billet, hotel og fly, så er alt ordnet for dig og du skal bare nyde fodboldturen.

Søger du billige fodboldrejser til Everton kan du enten (her på siden) sammenligne priser fra de forskellige rejsebureauer og finde den billigste rejse, eller du kan arrangerer fodboldrejsen selv. Den billigste måde at kommer fra Danmark, og især København til Liverpool er ved at flyve til Manchester Airport, da den har flere flyforbindelse end Liverpools egen lufthavn. Fra Manchester til Liverpool er der kun godt 50 km, og der kører blandt andet eksprestog. Hoteller findes der masser af i Liverpool og prisniveauet varierer som alle andre steder. Skal det være rigtigt billigt, bør du kunne finde hoteller ned til et par hundrede kroner pr. nat.

Sådan kommer du til Goodison Park

Goodison Park ligger ca. 5 km nord for centrum af Liverpool. Fra centrum er det nemmeste at tage enten en taxa til stadion eller bus/tog.

Busser: 19/19A, 20, or 21 fra Queen Square Bus Station, tæt på Lime Street Station. Eller 311 and 350/351 fra Sir Thomas Street i centrum. På kampdage er der indsat shuttlebusser fra Sandhills Station til Goodison Park.

Tog: Tag fra Liverpool Central Station til Kirkdale Station og derfra ca. 20 minutters gang til stadion. Togturen tager 10 minutter og togene afgår ofte. Find mere info på stationen.

Ekstra Everton FC

Stadium Tour
Goodison Park Tour

Sådan siger vores brugere...Super info om fodboldrejser
Altid god info om, hvilke destinationer og kampe man kan komme til. Derudover også mange spændende artikler om gode fodboldbyer.

Kristoffer Føns

Markedets bedste guide
De bedste rejser, guides, nyheder og baggrundsviden, der, tilsammen med en tydelig passion for fodbolden, kun kan få de varmeste anbefalinger herfra.

Martin Jørgensen

Fodboldrejsernes svar på Momondo
Der findes et virvar af fodboldrejse-bureauer, der udbyder de samme kampe. Det var derfor rigtig fedt med et site, hvor jeg kunne sammenligne priser.

Emil Brink